Gå til sidens hovedinnhold

Her er gamblernes pave-favoritt

Om du tror du vet hvem som blir ny pave venter et irsk bookingbyrå på en telefon fra deg. En nigerianer ligger så langt best an.

Den irske bookmakeren Paddy Power risikerer Vatikanets vrede etter å ha åpnet for at folk kan sette penger på hvem som blir valgt til ny pave etter Johannes Paul II, skriver BBC.

Mer enn 5000 veddemål er plassert siden paven døde, og interessen er overveldende.

- Det har vært stor publisitet om veddemålene og det har utviklet seg til å bli det største ikke-sportslige veddemålet vi har lagt ut, forteller Paddy Power.

Det er også mulig å vedde om hvilket navn den nye paven vil ta og hvor lang tid kardinalene vil være samlet for å velge ny pave.

Satset 12.000 kroner
Den største summen som er satset så langt er på 1.500 euro (drøyt 12.000 kroner), plassert av en kvinne i Torino. Hun satset på kardinal Carlo Maria Martini.

Martini blir imidlertid ansett å være ute av løpet ifølge eksperter og nede i 25-1 i odds.

Favoritten tirsdag er nigerianske kardinal, Francis Arinze, som står i 3-1 i odds. På de neste plassene følger kardinal Oscar Maradiaga fra Honduras og kardinal Dionigi Tettamanzi fra Italia - begge med 9-2 i odds.

Deretter følger kardinalene Joseph Ratzinger fra Tyskland (odds 6-1), Claudio Hummes fra Barsil (odds 7-1), Jorge Bergoglio fra Argentina (odds 7-1) og Jaime Ortega fra Cuba (odds 16-1).

Velges 18. april
Bookmakeren har kun mottatt positive reaksjoner så langt.

- Noen vil kanskje reagere, men det vil bli en ny pave. Folk snakker om det, og derfor bør de også mulighet til å vedde om det, forteller bookmakeren til BBC.

Mandag 18. april samles de 117 stemmeberettigede kardinalene i Det sixtinske kapellet for å velge pave Johannes Paul IIs etterfølger.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken