Gå til sidens hovedinnhold

Her er Gerrards advarsel til Rooney

Ber Manchester United-spissen holde seg i skinnet.

Det var i EM-kvalifiseringskampen mot Montenegro for rundt 17 måneder siden at Wayne Rooney mistet hodet og sparket til en motspiller.

Dette kostet Manchester United-stjernen dyrt. Han måtte sitte på tribunen i nasjonens to første gruppekamper, og slet med å finne formen i turneringen.

Tirsdag møtes de to nasjonene igjen, også denne gangen i Montenegro. Nåværende England-kaptein Steven Gerrard håper Rooney og de andre kan holde seg i skinnet denne gangen.

- Det er viktig at vi har elleve mann på banen gjennom hele kampen. Det blir en tøff kamp, sier Liverpool-spilleren ifølge Daily Mail.

- Vi kommer til å bli satt under press, og det vil være tøffe situasjoner, vi kan derfor ikke gi dommeren noen unnskyldning for å sende en mann av banen, sier kapteinen.

- Påvirke dommeren
Gerrard er forberedt på at laget fra Montenegro vil gjøre alt i sin makt for å framprovosere kort og reaksjoner fra de engelske spillerne.

- Montenegro kommer til å rope mot dommeren i alle situasjoner. De vil prøve å påvirke dommeren slik at han tar hastige avgjørelser, sier Liverpool-helten.

Også landslagstrener Roy Hodgson har vært ute å advart mot montenegrinernes slue triks og sagt at det engelske laget må være forberedt på at slikt kan forekomme.

Montenegro-stopper Stefan Savic mener likevel det er feil å hevde at Montenegro kun bruker sleipe triks og at nasjonen henter fram «kraftens mørke side» i kamp.

- Gerrard og Hodgson tar feil. Vi kommer ikke til å fyre opp de engelske spillerne. Det var ingen som provoserte Rooney sist, han sparket ned en av våre, sier Savic.

- Alle så at det bare klikket for Rooney. Jeg vet ikke hvorfor det skjedde. Vi tenker kun på fotballen, det er vår filosofi. Vi ønsker en følelsesladet og sportslig kamp, sier stopperen.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '585E3A999116484B9E23E7CB4F7DA12D', 'q72rdnefx6ed1vcwker8zlzfr', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-q72rdnefx6ed1vcwker8zlzfr', 'eplayer14');

- Blir fiendtlig
Stadion i Montenegro har kun plass til 12.000 tilskuere, men hele 40.000 har lagt inn søknad om å få billett til kampen. 1.270 av dem som kommer inn er engelske fans.

Gerrard spår en fiendtlig stemning på tribunen.

- Vi vet alle hvor fiendtlig det vil være. For oss handler dette kun om å ta med oss tre poeng og få kontroll over gruppe H, sier midtbanespilleren.

- Jobben starter nå. Mot San Marino handlet det om å gjøre en proff jobb, det klarte vi, men de neste kampene er tøffere og viktigere, sier Gerrard.

Montenegro topper gruppe H etter fem kamper med 13 poeng. England følger på andreplass med 11 poeng fra like mange kamper. På tredje ligger Ukraina med fem poeng.

Kommentarer til denne saken