Gå til sidens hovedinnhold

Her er gutta du må stanse, Brede

Maradonas svigersønn er Atletico Madrids store stjerne.

Duellen mellom Sergio Leonel Aguero del Castillo (21) og Brede Hangeland blir i britisk presse beskrevet som en av de viktigste i kveldens Europa League-finale.

Andre mener det er Diego Forlan som er Atleticos største trussel. Uansett må Brede Hangeland stanse begge to på Hamburg Arena.

Selvsikker
Sammen utgjør Forlan og Aguero en svært effektiv spissduo. På sine 144 kamper for Atletico har Aguero 55 mål, mens Forlan har hele 66 mål på 102 kamper.

Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag

Kanskje ikke uten grunn er Aguero svært selvsikker.

- Analyserer vi historien og statistikken i Europa, er Atletico overlegne Fulham, slår han fast, og legger ikke vekt på det faktum at Atletico faktisk bare har vunnet to av sine 14 kamper i Europa i år.

Les også: Bare flaks og Forlan?

United-aktuell
- Jeg respekterer Fulham, fordi de har slått Juventus, Wolfsburg og Hamburg. De kommer til å kjempe for hver ball, men de er ikke Chelsea, Manchester United eller Arsenal, sier Aguero ifølge Daily Star.

Nettopp Arsenal og Manchester United er to klubber Aguero er blitt knyttet til den siste tiden. United skal angivelig være villig til å betale rundt 400 millioner kroner for 21-åringen.

Aguero begynte karrieren i Independiente i hjemlandet Argentina, og debuterte i 2003 som den yngste noensinne i argentinsk toppserie, bare en snau måned etter at han hadde fylt 15 år.

Mannen som hadde den forrige rekorden, er Argentinas landslagssjef Diego Maradona, som for øvrig er Agueros svigerfar. 21-åringen er nemlig forlovet med Giannina Maradona, landslagssjefens datter, som han også har et barn med.

Kjøpt for 170 mill.
I 2006 ble Aguero hentet til Atlético Madrid for rundt 170 millioner kroner, og ble raskt en hit i den spanske hovedstaden. I 2007-2008-sesongen ble Aguero kåret til den nest beste spilleren i den spanske toppdivisjonen etter Real Madrids Raul.

Årets sesong har ikke vært like imponerende, og Aguero har vært plaget noe med skader. Aguero og Forlan er heller ikke spesielt farlige i luften. Utfordringen til Hangeland og resten av Fulham-forsvaret er å henge med når Atletico setter i gang sitt hurtige pasningsspill.

Følg Europa League-finalen i Nettavisens Live-senter fra 20.45

Kommentarer til denne saken