Gå til sidens hovedinnhold

Her er Idars hysteriske videoangrep

- Jeg gir meg aldri, sier Idar Vollvik.

Torsdag morgen våknet Idar Vollvik opp med et oppslag om at mobilselskapet hans Ludo Mobil er begjært konkurs av Ventelo, som Ludo leier nett av. Årsaken er at Ludo skal skylde Ventelo penger, og at Ventelo, som eies av en rekke store norske kraftprodusenter, ikke lenger vil drive å betale for Ludo.

Selv hevder han at det er Ventelo som skylder Ludo millioner og at Ventelo har urent mel i posen.

Nå har turboinvestoren lagt ut video som motsvar til Ventelo.

- Jeg gir meg aldri, sier Idar Vollvik til NA24.

Det var en venn av Idar som lagde videoen. Egentlig var det en australsk reklamesnutt for en ost av Nolan's Cheddar.

- Jeg synes den var så artig, derfor valgte vi å legge den ut på Facebook, sier Vollvik.

Her kan du se videoen :

HTML EMBED

- Prøver å rappe kundene
Vollvik mener at det Ventelo faktisk prøver på er et kuppforsøk, der de forsøker å rappe Ludos kunder.

- Det virker i hvert fall slik når de kopierer prisene våre og ringer kundene våre for å få de til å bytte over, raser turboinvestoren.

Utenom Ventelo har flere andre tilbydere også sett sitt snitt til å friste eksisterende Ludo-kunder.

Les mer: - Nå er jeg fly forbanna

Telenor, Netcom og One Call har alle sett sitt snitt til å lokke til seg kundemassen.

For eksempel skriver One Call følgende på sine sider:

«Når du legger inn din bestilling hos One Call følger vi opp at ditt mobilnummer hentes fra Ludo, og vi sørger også for at du får overført telefonnummeret ditt til oss natt til 3. februar. På den måten kan du bytte SIM-kort i telefonen på morgenen 3. februar, og vi skal gjøre vårt beste for at du beholder dekningen og telefonnummeret ditt.»

- Det får stå for deres egen regning. Jeg hever meg over sånt råttent spill, sier Vollvik.

Les også: Vollvik til krig mot konkurstrussel

Tøffe år bak seg
De siste årene har vært turbulente for den tidligere turbotraderen. Etter å ha tapt hele sin formue, og vel så det, på aksjetrading på verdens børser, var det mange som hadde avskrevet den munnrappe trønderbergenseren.

Gjeld på tilsammen over 100 millioner kroner til First Securities og kemneren i Bergen gjorde ikke livet enkelt for Vollvik.

I fjor prøvde Vollvik og Ludo å hente inn et tresifret millionbeløp via meglerhusene Carnegie og ABG Sundal Collier uten å lykkes. Vollvik ønsket å bruke provenyet fra emisjonen til å kjøpe Ventelo.

Les også: Vollvik tjener 60-80 millioner kroner

Blåste to milliarder
Idar Vollvik tjente sine første millioner kroner på å selge mobiltelefoner. Men de store pengene tjente han først på salget av Chess. Dessverre ble børsen en besettelse for Vollvik og han tapte alle pengene sine.

Han fikk imidlertid også tid til litt moro. Det ble festet med Sharon Stone i Cannes, privatjet frem og tilbake til Las Vegas, et 1.800 kvadratmeter stort hus i Marbella og ikke minst var han den heldige eier av verdens raskeste personbil, en Koennigsegg.

I løpet av en ettårsperiode vinteren 2005 og 2006 gikk Idar Vollviks papirformue fra i underkant av én milliard kroner til over to milliarder før den fikk seg en kraftig smell i mai 2006 og plutselig var papirformuen under milliarden igjen og starten på nedturen var i gang.

Idar Vollvik handlet ikke bare i likvide børsnoterte aksjer, men han tok også store poster i lite omsettelige selskaper som Dynapel, Birdstep og Aladdin Oil for å nevne noen. Og han lånte opp investeringene sine slik at han kunne kjøpe mer.

Da finanskrisen slo inn, måtte det jo gå galt. Fra å ha hatt rundt 850 millioner kroner på bok, cash, kontant og en papirformue på to milliarder kroner, satt plutselig Idar Vollvik igjen med mellom 100 og 150 millioner kroner i gjeld. Alt blåst på hasardiøs aksjehandel. Det var ikke første gangen Vollvik nesten gikk overende på aksjer. Også tidlig i dette årtusen tapte Vollvik stort og han måtte gå flere runder med ulike meglerhus og banker.

PS! Dette er ikke første gang Vollvik leker seg på YouTube. Denne videoen er kanskje noe du husker:

HTML EMBED
Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser

Kommentarer til denne saken