Gå til sidens hovedinnhold

Her er lesernes aller verste ispriser

Ville du betalt 45 kroner for én kule med is, eller 75 kroner for 2 kuler? Her er lesernes verste tips.

OSLO: (Nettavisen): Tidligere denne uken omtalte Nettavisen isprisene i kiosken på Frognerbadet i Oslo. Saken har skapt en rekke reaksjoner blant leserne, og vi har fått mange tips om stive ispriser landet over.

Kiosken på Frognerbadet drives av et privat firma, og det er de selv som bestemmer pris. Her selger de Lollipop og Pin Up til 17 kroner stykket - langt dyrere enn andre kiosker. Til og med Diplom-Is, som leverer is til kiosken, rynker på nesen.

- 17 kroner for en Pin Up, det har jeg ikke hørt om før. Det var mye, sa pressetalsmannen til isprodusenten.

Les mer: Her betaler de blodpris for is

Men likevel har Nettavisens lesere eksempler på enda verre ispriser.

Hva sier du om 2 kuler til 75 kroner, eller 40 kroner for en softis? Hva med 78 kroner for én ballis og én kroneis?

- Frognerparken enda verre
En av leserne er Trond. Dette skriver han til Nettavisen:

«Mener at isprisene i kiosken ved inngangen til Frognerparken er enda verre. Der koster det stort sett 20/25 kroner for små/store is».

Ikke er alle er enig i at isprisene er høye. Blant annet skriver Morten:

«Når jeg rusler i Frognerparken på en flott sommerdag, gratis inngang og vakre omgivelser... så betaler jeg gladelig 17 kroner for en is og sikkert 25 for en kaffe. Det viktige for meg er at noen gidder å drive en kiosk der, så jeg får dekket denne type behov»

En annen leser skriver: «Frognerparken er greit, men hva med Frognerbadet? Der krever de jo 40 kr for en softis. Ikke har man mulighet til å dra ut til en av butikkene heller, slik at man får kjøpt seg en is i dagligvarebutikken, da det koster 20 kr å komme inn igjen + en lang kø. Så 70 kr for billetten, 40 for is, eller 70 for billett, 20 for inngang på ny og 20 for is. Dyrt»

TIPS OSS: Har du sett verre sommerpriser - tips oss her !

- Kan bli et sjokk
Egil har kanskje kommet med det verste (beste) ispris-tipset: På kjøpesenteret Kvadrat selger de én kule is til 45 kroner.

«På Mövenpick Isbar på Kvadrat koster en kule i kjeks kr 45 og to kuler kr 75, og så vidt jeg har sett så står ikke prisen noen plass, så det blir et sjokk for kundene når det skal betales»

Til informasjon kan det sies at isen til Mövenpick-barene er distribuert av Diplom-Is.

Ikke bare isprisen som irriterer
Cecilie mener at det er mye annet som irriterer ved Frognerbadet:

«Og i tillegg til at de har sykt høye priser på is inne på Frognerbadet, er det ikke lov å ta med mat og drikke inn dit. Om du må ut for å legge på penger på parkometer f.eks. får du streng beskjed fra vaktene at det ikke er lov å kjøpe noe ute og ta med inn. Det er tydelig at det kommunale Frognerbadets ansatte passer godt på for å gi den privateide kiosken inne fullt monopol. Jeg har vanskelig for å forstå motivasjonen til de ansatte for å hegne om kiosken på denne måten. Hvorfor gjør de det tror du?»

- 78 kroner for Ball-is og Krone-Is
To leserne har klaget på prisene på Fjellstua i Ålesund.

«Sjekk ut prisene på Fjellstua i Ålesund. Her var den rimeligste isen (lakris isabella) 20kr. Kroneisen langt over 30». (Elliot)

«Var innom Fjellstua, og i finværet bestemte jeg og en kollega for å ta oss en is. 78 kroner for en ballis og en kroneis!! Blei så paff at jeg ikke turte noe annet enn å dra visakortet, hadde ikke nok i kontanter. Kommenterte at det var stive priser. Damen bak disken beklaget, og sa at det ikke var hun som bestemte. Stakkars turister» (Anne)

- Solgte ikke mye is, for å si det sånn
«Var på Gjerdrum stadion i går og så fotballkamp. Der kostet både Pin Up of Lollipop 15 kr. (Kun 2 kroner under Frognerbadet.) Og de hadde kun disse to typene i klubbens egne lille kiosk. Det krydde av små barn på stadion som enten trente eller spilte kamp. De solgte ikke altfor mye is for å si det sånn». (Leser)

Også høy ferjepris
«På Bastøyfergen mellom Moss og Horten, vet de å prise seg de 40 min. over. Tenkte jeg skulle ta en softis i beger, men mener de skulle ha 32 eller 36 for et lite beger, da snudde jeg, og når jeg så på plakaten for ”vanlig” is så ble det ikke noe handel der heller. Når turen ikke er så lang og en del som pendler kunne de kanskje holdt seg til mer normale priser for økt salg (hvis de ønsker da. De har kanskje høye priser for å hindre at det skal selges så mye pga. lagringsplass eller slippe å fylle på hele tiden». (Leser)

TIPS OSS: Har du sett verre sommerpriser - tips oss her !

Kommentarer til denne saken