Gå til sidens hovedinnhold

Her er lørdagens VM-tips

Ghana og måltørke for en VM-stjerne er noen av dagens anbefalte spill.

Langoddsen byr som vanlig på fotball-VM. Vi begynner å bli bortskjemte nå, ikke med å vinne, da England skuffet en hel verden i går, men med gode spillmuligheter. Tenk om vi kunne få et "Fall - scorer mål ja/nei"-spill i neste Molde-kamp, eller en målscorerduell mellom Thiago Martins og Marius Helle i Adeccoligaen. Det er lov å håpe. Det er forøvrig mye fin, norsk fotball på langoddsen i dag, og vi bruker et av objektene i en dobbel. Vi legger opp spillene våre etter VM-kampene i dag.

Ikke gå glipp av lørdagens tippetips: Ghana sikker på tippekupongen

Nederland - Japan
Nederland fikk hjelp av et selvmål i kampen mot Danmark, og dominerte 2. omgang av kampen. Før selvmålet var kampen jevnspilt, og vi kan ikke si at Nederland spilte spesielt godt. Mend e klarte det mange andre nasjoner sliter med i dette mesterskapet: En kontrollert seier mot antatt svakere motstand.

Elia kom innpå for nederlenderne sist og imponerte alle. Vi synes han leverte en god søknad om plass i startoppstillingen, men spiller han i dag, blir det eventuelt som innbytter igjen. Arjen Robben starter også på benken for Nederland, ikke sikkert vi får se ham spille i dag heller hvis Nederland tar kontroll over kampen og ikke må ofre noe ekstra for de forventede tre poengene.

Japan vant litt overraskende 1-0 mot Kamerun. Overraskende for dem som hadde tippet på kampen på forhånd, ikke overraskende for dem som så på, for Japan tok et småarrogant og lite arbeidsvillig Kamerun på ren innsats. Honda scoret målet og vi får nok se ham på topp igjen. I dag er også spissen Morimoto tilgjengelig.

Spektakulært V75-tips: Vi satser på et 6. valg som banker

Nederland skal ganske enkelt være så mye bedre enn Japan at de vinner denne som de vil. Ulykker kan skje, men de rammer oftest den svakeste part, slik Danmark fikk erfare sist. Seier til Nederland får vi til 1,28 og det er så lavt som det må være, selv uten Robben på banen. Vi tør ikke spille handicap-varianten med seier med to mål eller mer til 1,90 i dag. Derfor kombinerer vi Nederland med den dessverre noe lave oddsen på Ghana i dagens tidlig-spill, som har frist klokken 13.25. 200 kroner settes på denne.

37. Nederland - Japan 1,28 4,00 8,45
60. Ghana - Australia 1,65 3,35 4,10

Samlet odds 2,11

Klikk her for å levere dette spillet.

Ghana - Australia
Ghana har sett best ut av de afrikanske lagene hittil, i våre øyne. Da snakker vi ikke om de nye, trange draktene som visstnok er designet for å vanskeliggjøre trøyeholding, men måten Ghana spilte ut et ellers godt Serbia på sist. Serbia var favoritter, de hadde en rekke imponerende resultater fra kvaliken, men Ghana tok luven av dem og vant etter Gyans flotte straffespark. Gyan scorer fort et mål til i dag, når Ghana møter den eldste og trolig tregeste forsvarsfireren i dette VM.

Australia ble for små mot et godt og effektivt Tyskland, og tapet kunne blir styggere enn 0-4. De ga bort mye rom til Tyskland og det straffet seg selvsagt. I dag er deres antagelig beste spiller, Tim Cahill, ute på grunn av utvisningen i forrige kamp. Vincenzo Grella er trolig også ute. Det må følgelig gjøres endringer i laget, men den australske benken bugner ikke av stjerner.

Få VM-scoringene på sms

Ghana ligger godt an til å toppe gruppe D etter at Tyskland møtte veggen mot Serbia. Seier over Australia skal være en overkommelig oppgave for Gyan og Ghana, og vi tror de tar vare på denne muligheten. At Gyan putter et mål til ser vi på som sannsynlig, da han tok masse ansvar i åpningskampen og ble spilt opp ofte av lagkameratene. Han tar også straffer, han setter dem til og med, som vi så sist. 2,30 på at han scorer i dag er verdt 100 kroner. Dette blir dagens spill nummer to, fristen er klokken 15.55.

Og så, når alt er ferdig skrevet og klart til å publiseres, ser vi at denne utrolig nok ikke kan spilles som single, slik tilfellet har vært med alle andre spill av samme sort hittil. Det er til å bli hakkende gal av. Hvorfor skal det gjøres så vanskelig? Vi må kombinere med et eller annet, og risikoen øker... Vi velger Raufoss, de skal vinne i dag og kampstart er en time etter Ghana - Australia.

65. Gyan - scorer mål? (ja/nei) 2,30 1,35
92. Raufoss - Mo IL 1,07 6,60 8,00

Klikk her for å levere dette spillet. Oddsen er 2,46.

Brumunddal - Harstad
Det løsner ikke helt for Brumunddal, men de er da oppe på en niendepalss i øyeblikket. Litt utypiske tall med 0-2-2 på hjemmebane og 3-0-2 på bortebane. De kjempet seg til en viktig 3-2 seier borte mot Mo i bunnoppgjøret sist. De siste hjemmekampene har endt 3-3 mot Lørenskog og 2-2 mot Godset 2.

Harstad gjør sine saker bra og ligger på en sjetteplass. De er best hjemme, men har 2-0-2 på bortebane. Seirene har kommet mot ikke alt for sterke Mo og Eidsvold Turn. De tapte forrige bortekamp 1-3 i Valdres, men tok grusom hevn over Tromsø 2 med 6-1 hjemme sist.

På Harstads hjemmeside leser vi at trener Stein Berg-Johansen er ekstra spent foran dagens kamp. Vi tar med et avsnitt:

HIL kommer til å mangle flere av de som har fått mye spilletid så langt i sesongen. -Vi kan ikke bruke energi på de som ikke kan spille, og alle får skader og kort som gjør at enkelte må stå over. Vi reiser med spillere som tidligere i sesongen har prestert, og vi har kommer til å innkalle flere fra 4.divisjonslaget. Hvem avgjør vi etter dagens formiddagstrening klokken 1400, sier han. På gårsdagens trening var ungguttene Lars Aders, Bare Osman, Thomas Mikalsen og Kristoffer Moss kalt inn. Flere av disse kan etter dagens trening få beskjed om at de er i troppen. Bare Osman har imponert på HIL 2. Det samme har 15-åringen Kristoffer Moss som har scoret i hver kamp i 4.divisjon. - Jeg forventer at de som har fått lite spilletid og som nå får sjansen, benytter seg av den. Vi gleder oss til kampen, sier HIL-treneren.

Harstad er ikke et skremmende sterkt bortelag i utgangspunktet, og de må altså gjøre endringer i dag. Vi skal ikke hause opp skader mer enn nødvendig, for det kan være et brukbart Harstad-lag som reiser sørover, men veldig samspilte kan de ikke være. Vi tror Brumunddal, som er litt i vinden etter å ha kriget seg til tre poeng sist, kan klare å følge opp med en ny seier over et noe reservepreget Harstad. Hjemmeseier med to mål eller mer til 3,05 er interessant og må prøves.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Eto' o vs. Bendtner
Kamerun imponerte på ingen måte mot Japan, og det endte med tap. Aller mest skuffet var vi over Eto'o. Superstjernen jogget rundt på høyre kant, en plass han etter eget utsagn ikke ønsker å spille på, han vil heller være midtspiss. Mente han virkelig alvor da han før mesterskapet snakket om hvor god han er på Inter og uttalte "Jeg trenger ikke Kameruns landslag på min cv" eller noe i den dur.

Det er ikke vits for Kamerun å bruke Eto'o hvis han ikke ønsker å jobbe for laget. Kanskje han hever seg og leverer i dag, men vi tviler. Han mener tydeligvis at han er så god at med mindre han selv får bestemmme hvilken plass han skal spille på, gidder han ikke løpe.

Mange av dem som var usikre med skader for Danmark før kampen mot Nederland spilte likevel. Bendtner spilte over en time, selv om han har slitt med en skade i oppkjøringen til VM. Bendtner er nå friskmeldt og definivt med i dag. Men han overbeviste ikke sist, og det er tydlig at ballen må dette ned rett foran føttene hans før han blir målfarlig. Akkurat det skjer riktignok ganske ofte på Arsenal, men ikke så ofte i Danmarks landskamper.

Det må være gode muligheter for at begge disse går målløse av banen i dag, og tar vi fullstendig feil, går spillet også inn så lenge de scorer like mange mål hver. Det må være en viss sjanse for at de spiller så svakt at de blir byttet ut også, hvertfall Eto' o, hvis han gjør seg usynlig med vilje i dag også, og Bendtner hvis skaden ikke er helet likevel. Dette blir vår sen-dobbel, men ikke senere enn klokken 17.55, altså noen timer før den siste VM-kampen. Vi setter 100 kroner på denne.

98. Brumunddal - Harstad (0-1) 3,05 4,15 1,47
111. Etoo - like mange mål - Bendtner 3,85 1,55 3,25

Odds: 4,73

Klikk her for å levere dette spillet.

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Kommentarer til denne saken