Siden 2007 har Odd Nerdrum (67) søkt tilflukt i herskapelige Chateau de Banlieue i den fornemme forstadkommunen Maisons Laffitte vest for Paris. Det skriver papirutgaven av VG søndag ifølge vg.no .

Ifølge VG ble forstadsslottet Chateau de Banlieue kjøpt av selskapet Maison Lafitte ApS, et dansk selskap som ledes av Nerdrums kone Turid Spildo.

Nerdrum står ikke oppført noen steder som eier av slottet, men ifølge Bjørn Li, styreleder i The Nerdrum Institute, benytter Nerdrum stedet til undervisning.

32 millioner kroner
Selskapets årsberetning og regnskap for desember 2007- mai 2009, viser at eiendommen ble kjøpt for drøyt 3,9 millioner Euro, nesten 32 millioner norske kroner.

Det slottslignende herskapshuset fra 1912 har et areal på 1100 kvadratmeter og er omgitt av en privat park på 15 mål.

Tiltalt for skatteunndragelse
Odd Nerdrum er for tiden under tiltale for skatteunndragelse i Norge. Han må møte i retten 2. august. Den norske påtalemyndigheten mener kunstneren har solgt bilder for 14 millioner uten å ha oppgitt salget til skattemyndighetene.

Norges kanskje mest fremstående kunstner står oppført med en netto inntekt på 2,2 millioner kroner i skatteåret 2009 og med en formue på 10.2 millioner kroner.