Gå til sidens hovedinnhold

Her er Norges dårligste bank

Postbanken syntes ikke Norges bank satte opp renta nok og la på ekstra rente på boliglånene.

Norsk Familieøkonomi har kåret Postbanken til den dårligste banken i 2007.

I 2004 satte Norges Bank ned styringsrenten til et historisk bunnivå, og en treårig kjøpefest startet. I fjor jobbet Norges bank for å roe ned økonomien, og lot styringsrenta øke med 1,75 prosentpoeng.

Verst av 130 banker
Postbanken hevet derimot sin boliglånsrente med 2,05 prosentpoeng. Differansen på 0,30 prosent gir Postbanken en merinntekt på i gjennomsnitt 6000 kroner årlig per boliglån.

Dette renteløftet gjør at Postbanken er kåret til verst i klassen blant til sammen 130 banker.

Postbanken er ikke alene om å øke renta mer enn Norges Bank

- Vi får jevnlig reaksjoner fra medlemmer og folk ellers på at de føler at renten på lånet har gått opp usedvanlig mye den siste tiden, sier seniorrådgiver Gisle Høyland i Norsk Familieøkonomi til TV 2.

- Ikke til å leve med
Slik svarer Postbanken på resultatet i kåringen:

- Slik jeg skjønner det, er vi dårligst på lån over 2 millioner kroner, men ikke totalt i undersøkelsen, sier leder Jarle Mortensen i Postbanken til TV 2.

- Vi har nok vært mer opptatt av å tilpasse renten vanlige lånebeløp, typisk mellom 1 og 2 millioner kroner. Men vi ser at mange banker har spesialtilbud til store lån over 2 millioner kroner, og det må også vi sette oss ned og se på fremover, sier han.

Mortensen kunne onsdag kveld ikke svare konkret på rentedifferansen på 0,30 prosent, eller hva han ville gjøre med jumboplassen i undersøkelsen.

- Det fremkommer litt underlig for meg de resultatene jeg har fått presentert nå i ettermiddag, så jeg må gå nærmere inn i det før jeg kan si noe veldig konkret om det. Men det vi er opptatt av er at våre kunder skal ha gode tilbud, og det vil vi sørge for.

- Ingen kan leve med en slik plassering, sier han.