Bildet ble i dag publisert i Fredriksstad Blad. Her står ordføreren i en gang, iført en genser fra motorsykkelklubben Bandidos. MC-klubben er altså i toppsjiktet av kriminelle organisasjoner i Norge. I mange år forsøkte den tidligere Fredrikstad-ordføreren å hive klubben ut av byen. Nå kan det se ut til at den nye ordføreren kjører en litt annen linje.

Frp-ordfører Eva Kristin Andersen, som er Frps første kvinnelige ordfører, hevder selv at hun aldri har hatt på seg genseren.

- Jeg har aldri ikledt meg en slik genser, og tar klart avstand fra kriminelle MC-organisasjoner, sier ordfører Eva Kristin Andersen til Fredriksstad Blad.

I tre møter har avisen konfrontert ordføreren med bildet, som har kommet til avisen via mms, og ordføreren står på at hun ikke har hatt på en slik genser.

- Tar avstand
- Jeg tar klart avstand fra Bandidos og det klubben står for. Jeg vet ikke hvordan ansiktet mitt har havnet der, sier hun til avisen.

Ordførerens kontor sier til Nettavisen at Andersen vil sende ut en pressemelding angående saken senere i dag.

Til tross for at hun sier det er falskt, har Fredriksstad Blad likevel valgt å trykke bildet.

- Dette bildet har vi hatt til vurdering hos tre digitale fotoeksperter, og alle tre mener det er et ekte bilde, og ikke et manipulert bilde. De kan ikke si dette 100 prosent sikkert, men alle tre mener det er ekte, sier nyhetsredaktør Hans-Petter Kjøge til Nettavisen.

Fat mexican
Bildet ser ut til å være av nyere dato. Her står ordfører Andersen i det som ser ut til å være en gang i en vanlig bolig. På hettegenseren hun er iført står det «Support your local fat mexican».

Genseren er av samme type som den lokale Bandidos-klubben i Fredrikstad selger gjennom sin hjemmeside. «Fat mexican» er altså et kallenavn på Bandidos.

- I og med at hun stiller opp i supporterutstyr for kriminelle organisasjoner, så mente vi det var verdt å publisere bildet, sier Kjøge.

Tror på Kristin
Generalsekretær Geir A. Mo i Frp er svært ordknapp om saken.

- Jeg har ikke noen kommentar utover det Kristin sier. Når hun sier at hun ikke er har hatt på seg genseren, skal det ikke bli en sak om det er riktig eller ikke, sier Mo til Nettavisen.