Gå til sidens hovedinnhold

Her er Oslos billigste taxi

Hvilken taxi burde du velge når du skal på byen i helga? Se den store pristesten her!

(iOslo.no) Det er hard konkurranse på taximarkedet, og prisene mellom selskapene er overraskende like, viser iOslo.nos pristest.

Dersom du ikke skal så langt (under 5 kilometer) er det Oslo Taxi som gir deg den rimeligste hjemturen. På de lengre turene (10 kilometer) er det konkurrenten Norgestaxi som kan smykke seg med tittelen Oslos billigste taxi.

Gjennomsnittlig er Norgestaxi billigst, tett fulgt av Oslo Taxi og Taxi 2.

Se testresultatene i faktarammen til høyre.

- Det jeg synes er mest interessant her, er hvor like prisene er, med tanke på at det er så mange selskaper som opererer i Oslo, sier informasjonssjef Lars Dolva i Oslo Taxi.

- Lite prisbevisste
I tillegg til de fem Oslo-baserte selskapene, som vi har testet, kjører også Follo Taxi, Nedre Romerike Taxi, Øvre Romerike Taxi og Asker og Bærum Taxi i Oslo, ifølge Dolva.

Han mener likevel at publikum er lite prisbevisste.

- Det er et faktum at publikum ikke er så bevisst på verken pris eller kvalitet. Det er nok mange som har et fast selskap, sier Dolva.

- Dere er billigst på de korteste turene. Hvorfor er ikke resultatene like gode på de lengre turene?

- Vi kjører mest i Oslo sentrum, og vi har priset dette området billigst. Vi møter jo også hardere konkurranse fra annen kollektivtrafikk på kortere distanser, sier Dolva.

Dyrest
Vår undersøkelse viser at City Taxi er dyrest på samtlige reiser. Det bekymrer imidlertid ikke inspektør Jan Nyborg.

- Vi har kanskje noe høyere marginer. Kostnadene med å drive taxiselskap er vanvittige, sier han.

Han mener imidlertid at det er vanskelig å måle drosjeselskaper opp mot hverandre, fordi det er så mange faktorer som spiller inn.

- Vi i City Taxi mener det er riktig å ligge her vi ligger. Og vi mangler ikke reisende, sier Nyborg.

Testen
Vi har tatt utgangspunkt i at man bestiller drosje til sentrum på fredag eller lørdag kveld, og praier drosje på vei hjem igjen. Vi har undersøkt turer på både fem og ti kilometer, og forutsatt at man må vente fem minutter i kø eller andre uforutsette problemer.

Taxi 2 gjør forskjell på om det er 1-2 eller 3-4 personer i bilen. Prisene her er for 3-4 personer for den bestilte turen, og 1-2 på «hjemturen».

Prisene er rangert fra billigst til dyrest.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien