Gå til sidens hovedinnhold

Her er politiets pengemaskin

På fem kontroller har politiet hanket inn 650.000 kroner på den 400 meter lange veistubben.

(iBergen.no) Folk klager og syter på renten, men ser ikke ut til å ha problemer med å betale 4200 kroner i ekstraskatt.

Siden 1.januar har politiet hentet inn 646.800 kroner fra bilister «sløve» bilister som trosser alle forbudsskilt i Kaigaten for å spare noen sekunder.

- Vi klarer ikke å forstå dette her. Vi har snart tatt 200 bilister og nærmer oss millionen til statskassen. Det er helt absurd. Vi brukte 14 dager på å informere folk om at veien skulle stenges for motorvogner og har også satt opp flere skilt enn det egentlig behøves for å være sikker, sukker Jan Gunnar Bøe, seksjonssjef på trafikkavsnittet på sentrum politistasjon.

Stubben det er snakk om er Kaigatens siste strekk bak Bystasjonen. Busser har tidligere rapportert at de har stått i kø i 15 minutter fra hovedbiblioteket og til perrongen. Derfor er strekket nå stengt for motorvogner.

Bilistene raser
Politiet er ikke de eneste som er frustrert. For gjennomgangsmelodien er at bilistene ikke forstår meningen med å stenge den 400 meter lange veistubben for privatbiler.

Politiet har hatt fem kontroller i Kaigaten så langt i år.

2.januar: 37 forenklede forelegg

4.januar: 51 forenklede forelegg. Tre nektet å vedta

5.januar: 10 forenklede forelegg

10 januar: 19 forenklede forelegg

31.januar: 37 forenklede forelegg. To nektet å vedta

Tilsammen har 154 bilførere blitt tatt. Det gir 646.800 i statskassen

- De skjønner ikke hvorfor politiet ikke heller kan konsentrere seg om å ta trafikksyndere der ulykker skjer. Det er fattet et politisk vedtak som er ment for å lette kollektivtrafikken og da kan ikke vi la være å håndheve det. Da er vi på vei inn i et samfunn der politiet og borgerne kan velge hvilke lover de vil følge, sier Bøe, som legger til at situasjonen for bussene har komet seg betraktelig siden veistubben ble stengt.

Ulovlig også for el-biler
Under kontrollen onsdag, kom en el-bil trillende inn i Kaigaten. Da politiet stoppet mannen og krevde ham for 4200 kroner, nektet han å vedta forelegget.

- Han mente det var lovlig å kjøre el-bil i kollektivfelt og det har han rett i. Men dette er ikke et kollektivfelt - dette er en strekning som har et forbudsskilt. El-biler har bare lov til å kjøre i kollektivfelt der skiltet er blått, har bilde av en buss. Der det er ordinære forbudsskilt kan en ikke kjøre med el-bil, forklarer Bøe som legger til at skiltene som viser «forbudt for motorvogn» også er ulovlig for motorsyklister.

Vedtar du ikke et forelegg fra politiet på stedet, kan saken havne i retten. Den aktuelle el-bil sjåføren har med andre ord en svært dårlig sak..

- Han må sette seg inn i regelverket. Nå risikerer han å bli dømt samt å måtte betale saksomkostninger, opplyser Bøe.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021