Gå til sidens hovedinnhold

Her er prisen Stortinget ikke vil motta

Dette er prisen Stortinget ikke vil kommentere.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=j2DnHL4GQ96renlNdgcooQCpR49YRN1u0UFNCMXYrwo_a1lDRa37TMqIOcXNuQZlQ3mx6iKMhtqhkk8OuGsFjdSoNCleFFql&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Hverken stortingspresident Olemic Thommessen eller Stortingets direktør Ida Børresen ville motta Sløseriprisen da direktør Karine Ugland Virik i Skattebetalerforeningen møtte opp utenfor Stortinget.

Denne høsten har Nettavisen og Skattebetalerforeningen satt fokus på offentlig forvalting av våre skattepenger gjennom å finne eksempler på offentlig sløsing. En jury valgte ut fem kandidater til Sløseriprisen, som Nettavisens lesere stemte over.

Stortinget stakk av med den lite flatterende seieren for oppussingen av Stortinget til 1,45 milliarder kroner, med en foreløpig budsjettsprekk på 300 millioner kroner.

I flere dager har vi forsøkt å få Stortingspresident Olemic Thommessen eller Stortingets direktør, Ida Børresen, til å motta Sløseriprisen.

Ingen kommentar

Til slutt fikk Nettavisen følgende uttalelse fra Stortinget: - Stortinget ønsker ikke å kommentere prisen.

-Det er vel ikke noe ønske om noen stor åpenhet rundt dette, sier direktør Karine Ugland Virik i Skattebetalerforeningen til Nettavisen når vi møter henne utenfor Stortinget.

Nettavisen har skrevet en rekke artikler om oppussing av Stortinget. Prisen er 10 ganger dyrere enn å bygge nytt. Blant annet skal det bygges en 250 meter lang tunnel og postmottak under sentrumsgatene. En av årsakene til den høye prisen er at Stortinget vil bevare den gamle fasaden fremfor å bygge en ny kopi.

Stortinget ble av en jury valgt ut som en av fem offentlige prosjekter som den mente var offentlig sløsingen. Disse fem kandidatene har Nettavisens lesere stemt over (les om kandidatene her).

Les om kandidatene her: Stem på Sløseriprisen

Litt mer sporty

Direktør Ugland Virik i Skattebetalerforeningen synes det er synd at Stortinget nå ikke ønsker å ta imot prisen, men poengterer at nettopp mangel på åpenhet var én av grunnene til at Stortinget ble valgt som topp fem av juryen.

Bildeserie

Bildeserie

Virik synes Stortinget kunne vært mer sporty.

- Selv om det er en pris vi mener med største alvor, så er det jo også en viss ironi og humor i dette, sier hun.

- Vi burde vel alle kanskje ta oss selv litt mindre høytidelig. Det er ikke det dypeste alvor, selv om det er mye alvor i dette, smiler hun.

Sløseriprisen

Nettavisen og Skattebetalerforeningen har kåret den offentlige instans som har sløst mest med våre skattepenger i 2015.

Juryen besto av Mathilde Fasting i tankesmia Civita, direktør Karine Ugland Virik i Skattebetalerforeningen , ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen, Hallgeir Kvadsheim fra Luksusfellen og Marte Gerhardsen i Tankesmien Agenda.

Kandidatene som Nettavisens lesere stemte over, var:

Stortingets milliardsluk

Kloakk-budsjettet som røyk med 1,7 milliarder

Norges dyreste rasteplass

First House-saken i Telemark

Bygging av nye Deichmanske bibliotek i Oslo

Kommentarer til denne saken