Gå til sidens hovedinnhold

Her er Robben tilbake

Men dersom Nederland gjør jobben mot Japan, må man nok vente på å se stjernevingen i VM.

Nederland fikk en oppskriftsmessig start på VM i Sør-Afrika, da de slo Danmark i åpningskampen. Men bak 2-0-resultatet lå en prestasjon som langt i fra er i nærheten av det folk forventer av et Nederland-lag som lekte seg gjennom kvalifiseringen.

Men faktum er at Nederland med og uten Arjen Robben ofte kan virke som natt og dag. Bayern München-spilleren har slitt med en skade på baksiden av låret siden Nederlands treningskamp mot Ungarn 5.juni. Dermed ble han ikke klar til kampen mot Danmark. Og kanskje var det derfor det var et nederlandsk lag som sleit med å finne fram den kjappe, tekniske og målrike fotballen vi har blitt vant til å se fra den kanten.

Følg Nederland - Japan i Nettavisens livesystem fra 13.30!

Lørdag kan imidlertid superstjernen Robben være tilbake på banen.

- Man vet aldri
Fredag fullførte nemlig Arjen Robben sin første hele trening med det nederlandske laget etter at han pådro seg lårskaden. Den siste tiden har han fått behandling nærmest døgnet rundt, og nå ser det ut til at skaden er i ferd med å slippe taket.

Men til tross for en skadefri Robben, er det langt fra sikkert at vi får se vingen i Nederlands kamp mot Japan. Det hevder i alle fall landslagssjefen til Nederland, Bert van Marwjik. På spørsmål om Robben kom til å spille mot Japan, var sjefen ikke veldig positiv.

- Normalt ikke, men man vet aldri. Vi må se hvordan han responderer. Det er første gang han deltok på hele treningen så det er da noe, sier van Marwjik ifølge BBC.

Likevel kan det fort være at Robben blir å se mot Japan. Van Marwijk forventer nemlig tøff motstand fra det asiatiske laget.

- De har lett lenge etter en stil som passer laget deres. Det ser ut til at de har funnet den stilen nå, sier den nederlandske sjefen om laget som slo Kamerun i åpningskampen.

- Rart om de ikke går videre
Også den norske japanproffen Frode Johnsen tror Japan kan skape trøbbel for Nederland. Han forteller til Adresseavisen at Japanerne har som mål å nå semifinalen i VM. Det kan virke som et høyt mål, men Johnsen mener i alle fall at sluttspillet bør være et overkommelig mål.

- Danmark skapte lite, og Nederland imponerte ikke veldig, de heller. Ut i fra det jeg så vil det nesten være rart om ikke Japan går videre, sier Johnsen til avisen, før han skryter av det japanske laget:

- Laget er godt trent, og spillerne har veldig bra teknikk. De har utrolig gode enkeltspillere, som også kan gjøre mål på egen hånd.

Lørdag venter den største testen så langt for de japanske spillerne. Nederland åpnet tregt mot Danmark, men har for vane å komme sterkt i gruppespillet.

Følg oppgjøret i Nettavisens livesystem fra 13.30!

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken