OSLO SCHAKSELSKAP (Nettavisen): - Jeg er sikker på at Norge aldri har hatt så mange talenter i så ung alder, sier Aage Georg Sivertsen.

Han er leder og motivator for storsatsningen Norges Sjakkforbund lanserte denne uken. De har kalt det intet mindre enn drømmelaget.

«Dream Team» er Norges tredjelag i sjakk-OL Tromsø neste gang og skal bestå av talenter som i dag er i alderen 12 til 15 år.

Verdensener Magnus Carlsen besøkte også samlingen i Oslo Schakselskap som ble avholdt tirsdag og onsdag denne uken.

Russisk mester som trener
Åtte gutter kjemper om fem plasser på OL-laget.

Russeren Evgenij Romanov, som er dobbelt verdensmester i alderbestemte klasser, leder treningene.

- Evgenij er forsiktig med skryt og var ikke imponert over guttenes utholdenhet, men han mener 2-3 av dem har et ekstremt potensial. Kanskje flere. I dag var han helt forbauset over hvordan Aryan Tari løste oppgaver lynraskt, sier Sivertsen.

Unik gruppe
Dermed lar vi heller Nettavisen-ekspert Leif Erlend Johannessen formulere superlativene:

- Jeg kan ikke huske i farten at vi har hatt så mange sterke spillere i denne aldersgruppen som nå. Dette er en unik gruppe med talenter som alle kan nå meget langt om talentet forvaltes riktig. Med ildsjel Aage Sivertsen som manager og inspirator, og en sterk russer som trener, tror jeg ikke rammebetingelsene kunne vært noe bedre, sier Johannessen.

LES OGSÅ:Her vinner Nettavisens ekspert NM

- Mitt inntrykk er at dette er en harmonisk kameratgjeng som driver hverandre frem uten at sjalusi eller usunne holdninger kommer i veien. Det er viktig, legger han til.

Han ønsker å trekke frem en spesiell spiller, klubbkameraten Lars Oskar Hauge i Oslo Schakselskap.

- Han havner noen ganger i skyggen av Aryan Tari og Kristian Stuvik Holm som har litt mer i rating, men er etter min mening fullt på høyden med disse to. Jeg har fulgt Lars Oskars utvikling tett og jeg lar meg stadig imponere over hans dype spilleforståelse, sier Johannessen.

Vi har sett på Lars Oskar Hauges spill. Spill gjennom med kommentarer her.

Tyggis og skolisser
«Dream Team» skal ha nye to nye samlinger i mars. Svenske Axel Smith - kjent fra NM og eliteserien i Norge er også med som trener for gruppen, som nå er satt til å føre dagbok over sine sjakkaktiviteter.

Og ingen spiller unna den russiske sjefens årvåkne blikk, forteller Aage Georg Sivertsen:

- Guttene ble filmet av Romanov mens de spilte lynsjakk. Så fikk de se hva de holdt på med. De spiste tyggis under spilling, knyttet skolissa, fulgte mest med på partiet ved siden av og så videre. No consentration, sa Romanov.

PS! Sjakkforbundet har også vedtatt å starte en talentgruppe for jenter på åtte spillere. Detaljene rundt dette prosjektet er ennå ikke kjent.