OSLO (Nettavisen): Mandag meldte Moa Abdellaoue forfall til de viktige VM-kvalifiseringskampene mot Sveits og Kypros, som spilles henholdsvis fredag denne uka og tirsdag i neste uke.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen kalte inn Valon Berisha (19) fra Red Bull Salzburg som erstatter. Det ble naturligvis rapportert i både TV-kanaler og aviser her hjemme. Også i NRK.

Statskanalen viste imidlertid bilder av hans ett år yngre bror, Veton Berisha (18), i sitt innslag på Dagsrevyen.

HTML EMBED

- Jeg så ikke det innslaget, ler Valon Berisha når Nettavisen treffer ham på Hotel Bristol i Oslo under landslagets pressetreff dagen etter.

- Blir dere ofte forvekslet?

- Nei, jeg kan faktisk ikke huske at det har skjedd før.

Feil skjer selvsagt innimellom, og NRK er på ingen måte alene om å gjøre dem. Også her i Nettavisen blir det gjort feil. Vi har heldigvis fordelen av å kunne rette dem opp igjen. Det er verre når man jobber med TV.

Samtidig viser vel denne feilen at Valon Berisha ennå ikke er på rikskjendis-nivå. Det kan komme til å endre seg raskt, dersom teknikeren tar med seg formen fra klubblaget inn til landslaget.

Veton Berisha har scoret fire mål på fem kamper for Viking etter overgangen fra Red Bull Salzburg. Nei, vent litt. Valon Berisha har scoret fire mål på fem kamper for Red Bull Salzburg etter overgangen fra Viking. Det er nok mer korrekt, ja.

- Det har gått bra. Jeg føler at det har løsnet litt, spesielt offensivt, og jeg har scoret en del mål og hatt noen assist, sier Berisha til Nettavisen.

- Jeg føler at laget passer min spillestil. Det har vært veldig bra, legger han til.

19-åringen var opprinnelig med i U21-landslagstroppen som skal møte Frankrike over to omspillkamper - fredag og tirsdag - om en plass i neste sommers EM-sluttspill. Det er kamper som Valon så fram til å spille. Når han nå er kalt opp til A-landslaget i stedet, håper han at det er fordi Drillo vil komme til å bruke ham.

- Jeg håper jo at sjansen er god, ellers vil det være synd å bli tatt ut fra U21-landslagets to veldig viktige playoffkamper. Så jeg håper å få litt spilletid.

Han regner imidlertid ikke med å få spille i den rollen han trives aller best.

- Jeg vil helst spille som indreløper, men hvis jeg får spille, kan jeg tenke meg at det blir som kant, konstaterer Valon Berisha.

Unnskyld; Vi mente selvsagt Veton.

Eller var det Valon? Vi mener i alle fall han som spiller for Red Bull Salzburg.