NORGE - ØSTERRIKE 30 - 27:

Med forsvarskjempen Stian Vatne ute med lårskade, var det knyttet usikkerhet til Norges defensive spill i den ekstremt viktige mellomspill-kampen mot Østerrike i EM. Bjarte Myrhol tok over jobben i midtforsvaret og beviste at landslaget har flere strenger å spille på når det gjelder som mest.

Sammen med Steinar Ege, som hadde en redningsprosent på nærmere 50, sørget kraftkaren Myrhol for seier mot vertsnasjonen.

- Grisespiller
Høyrekant Håvard Tvedten mener seieren kom som følge av godt lagspill.

- Vi kjempe mot et lag som slår og grisespiller i seksti minutter. Vi holder hodene kalde og spiller fornuftig, og viser med det at vi er et bedre lag, sa Tvedten til TV 2 Sporten.

Grunnet til tider grufullt angrepsspill var Norge aldri i nærheten av en komfortabel ledelse. Spillerne virket usikre fremover på banen. Skytterne røk på altfor mange tilfeldige skudd som endte i polen til Østerrikes keeper.

Unøyaktigheten inviterte østerrikerne på kontringer. De ble pumpet fremover av et hjemmepublikum som skapte masse trøkk på tribunen.

EMs store overraskelse
Det østerrikske laget har overrasket alle på hjemmebane. Ingen forventet at de skulle spille seg til mellomrunden, men med uavgjort mot håndballkjempen Island tok vertsnasjonen med seg ett poeng fra gruppespillet.

Selv om Tvedten hevder at østerrikerne benyttet seg av ufint spill, viste de franske dommerne aldri tegn til favorisering av hjemmelaget og ødela dermed ikke kampen.

Tidvis glemte østerrikerne regelboka, men nordmennene svarte med vel så tøft spill.

Forsvarsspill i verdensklasse
Før pause spilte lagene jevnt. Norge stengte som sagt bakover, men imponerte overhodet ikke i angrepsspillet. Lagene jaktet på hverandre, men i omgangens siste minutter viste rødtrøyene styrke og rykket fra til stillingen 15-12.

Tendensene fra førsteomgang ga ikke slipp etter pause. Skuddene fortsatte å treffe alt annet enn nettet. Men så våknet Kjetil Strand. Sørlendingen var suveren forrige gang Norge møtte Østerrike. Han banket inn flere pene mål og spilte inn til en like god Myrhol på strek. Sistnevnte fortsatte briljansen i forsvaret, og med god hjelp fra Ege kunne Norge til slutt puste ut etter en særdeles viktig seier.

I Norges mellomspillgruppe har Kroatia og Island spilt uavgjort, mens Danmark ikke overraskende slo Russland 34-28. Dette taler ikke i våre landsmenns favør, som kjemper om andreplassen i gruppa mot nettopp Island og Danmark. Norge ligger forløpig på tredjeplass med dårligere målforskjell enn Island. Norge møte Danmark tirsdag og er avhengig av seier for at drømmen om semifinale skal realiseres.