VÅLERENGA - AALESUND 2-0

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Vålerengas supportergjeng, Klanen, var klar for årets første hjemmekamp fredag kveld.

Idet spillerne entret banen på Ullevaal, viste et feststemt Klanen fram en tifo med skriften: «Planen er klar».

Deretter ble arkene supporterne holdt opp snudd, og de røde og blå fargene ble gjort om til gullfarger.

Og skal vi tro kampforløpene de to siste matchene, er VIFs gullplan at innbytterne skal spille en stor rolle – og kanskje spesielt Bojan Zajic.

Viktig med god benk
I Vålerengas første seriekamp, borte mot Viking, kom serberen inn etter 52 minutter, og satte inn den avgjørende 2-0-scoringen like før slutt.

I fredagens kamp mot Aalesund, kom Bojan inn i det 59. minutt, og også denne gangen scoret serberen det avgjørende 2-0-målet.

Denne gangen var det med innbytterens første spark på ballen.

Vålerenga-trener Martin Andresen innrømmer at en god benk kan bli avgjørende for at Vålerenga skal være med i kampen om gullet i år.

- Skal vi kjempe helt i toppen, er vi nødt til å ha flere enn elleve spillere som kan bidra. Det er viktig å ha spillere med friske bein som vi kan sette inn, forklarer Martin Andresen etter spørsmål fra Nettavisen.

- Det er viktig at de som kommer inn er like gode som de vi tar ut, legger treneren til.

God innbytter
2-0-målet kom etter at Bojan Zajic nydelig ble spilt gjennom av Morten Berre. Serberen kom alene mot mål, og trillet ballen under Sten Grytebust. Aalesund-keeperen trodde Zajic ville lobbe, og hoppet høyt da angriperen avsluttet.

- Jeg ser at han hopper, og da setter jeg ballen lavt i mål, sier Bojan Zajic om målet etter kampen.

- Det er ikke lett, det Bojan gjør. Han er rolig i den situasjonen, og det er mange som ville lobbet der, er Martin Andresens dom over målet.

Serberen erstattet Mohammed Fellah, som fortsatt ikke er hundre prosent etter kneskaden sin, men heller ikke Zajic er helt kampklar. Angriperen har slitt med sykdom de siste ukene.

- Jeg er litt syk. Utover i sesongen kommer jeg til å bli bedre og bedre, lover Zajic. Han syns derfor det er greit at han har startet de to første kampene på benken.

- Jeg er alltid god når jeg kommer inn fra benken, smiler Zajic, som også håper scoringsformen vil holde seg ved like.

- Jeg vil gi maks, og jeg vil så mye. Hvis jeg bare spiller og konsentrerer meg om laget, vil målene komme, uttaler han.

- Mangler edgen
Selv om Vålerenga har fått full pott etter to kamper, mener Martin Andresen at laget hans har mer å gå på.

- I dag er vi gode med ball og legger Aalesund under et massivt press, men vi mangler edgen i gjennombruddsfasen, forklarer VIF-treneren.

- For å bli et topplag må vi klare å dominere mot lag som legger seg bakpå mot oss. Vi må gjøre de riktige valgene for å komme til gjennombrudd. I dag blir det mye nesten, og vi er ikke helt skarpe, sier Andresen, som innrømmer at laget hans er gullkandidater.

- Ja, vi er kandidater. Vi tror på at vi skal prestere bedre enn i fjor, og klarer vi det skal de andre lagene være gode for å ta oss, uttaler Andresen.

Fegor Ogude, som Nettavisen har omtalt som Vålerengas gudegave, scoret Oslo-lagets første mål i det 27. minutt etter en corner. Andre Muri stusset ballen videre og Ogude headet den kontant i mål.

Etter 61 minutter avgjorde altså Bojan Zajic kampen, og Vålerenga sikret seg tre nye poeng. Motstander Aalesund står fortsatt med null poeng i årets tippeliga.

HTML EMBED