Norsk Tippings nye Multix-automater ble presentert på restauranten Harvey`s i Oslo torsdag. På folkemunne er den nye generasjonen spilleautomater allerede døpt Valgerd-automaten etter kulturministerens initiativ for å begrense spilleavhengighet og få kontroll med spilleautomatmarkedet.

Det statlige pengespillselskapet er seg bevisst at 24.000 nordmenn lider av spilleavhengighet , men mener de nå møter problemet gjennom en rekke tiltak.

Vil kontrollere
- De nye automatene skal plasseres i lokaler med 18-årsgrense, for å kontrollere at yngre mennesker ikke har mulighet til å spille, sier divisjonsdirektør i Norsk Tipping, Jan Peder Strømslid.

I tillegg vil det ikke være mulig å få ut pengepremiene i kontanter. Istedet utsteder maskinen et verdibevis som man må til kassen for å få utbetalt.

Mindre gevinst
De nye automatene kalles interaktive videoterminaler (IVT) og er nettverksbaserte. Det betyr at alle terminaler og lokalinnehavere er koblet til en sentral server hos Norsk Tipping på Hamar.

Herfra vil derfor alle spill kunne styres.

Drømmer du om en fantastisk dagslønn ved å spille på de nye Multix-automatene, så er det forgjeves. Tidligere var det mulig å vinne inntil 18.000 kroner på en dag. Nå er denne summen senket til 2480 kroner.

Tre modeller
Spilleautomatene er utviklet i tre ulike modeller, avhengig av hva slags miljø de skal stå i. Den ene er en gulvmodell, den andre en terminal man kan sitte ved og den tredje vil tilpasses etter interiøret i hvert enkelt lokal.

Høsten 2004 plasseres de første automatene fra Norsk Tipping ut på 30 steder mellom Oslo og Lillehammer. Fra og med høsten 2006 skal samtlige nye automater, 10.000 tilsammen, være i drift.

Spiller du eller noen du kjenner for mye?Få hjelp her eller ring 800 800 40.