Gå til sidens hovedinnhold

Her evakueres hurtigruten

«Richard With» grunnstøtte i Trondheim havn. Passasjerer og mannskap måtte evakuere.

Hurtigruteskipet «Richard With» grunnstøtte ved Pir 2 i Trondheim havn tirsdag morgen, skriver adressa.no. Alle de 153 passasjerene og fire av mannskapet var evakuert uskadd fra skipet i løpet av formiddagen, melder NTB.

Tar inn vann
Skipet har skader ved styrbord propell, og tar inn vann. Det er ikke meldt om personskader og brannvesenet brukte en stige under evakueringen. Skipet ligger åtte-ti meter fra land.

- Richard With bakket seg inn til kai ved Pir 1, men vinden tok skipet. Propellen traff dermed grunnen ved Pir 2 og fikk skader som førte til at det tar inn vann, sier havnekaptein Sigurd Kleiven til avisen.

Supersøk:Sjekk været hos deg

Ifølge Trøndelag brann- og redningstjeneste har hurtigruteskipet Richard With truffet grunnen utenfor Pir 2 i Trondheim havn.

- Med mannskap er det cirka 200 personer om bord, sier operasjonsleder Håvard Simonsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen.

Politiet fikk melding om grunnstøtingen 08.11 tirsdag morgen.

- Evakuering er igangsatt siden det er usikkerhet rundt forhold til skade på skipet. Kystvakten, Sjøredningskorpset, brannvesenet og politiet samarbeider nå med mannskapet på skipet om å få passasjerer og resten av besetningen evakuert, forklarer Simonsen.

Han poengterer at det ikke er noe dramatikk rundt selve evakueringen. Været har heller ikke noen innvirkning på selve redningsarbeidet.

Kansellerer turen sørover
- Skipet ligger nå klokken 09.50 på stabil muddergrunn og dykkere sendes ned for nærmere undersøkelser. Det er stor sannsynlighet for at skipet må opp i dokk for reparasjon, før det igjen kan gå inn i rute. Foreløpig kanselleres derfor resten av sydgående rute og neste rundttur Bergen-Kirkenes-Bergen med MS Richard With, skriver Hurtigruten ASA i en pressemelding.

Det er så langt ikke konstatert skader på skroget. Det er rutinemessig lagt ut oljelenser rundt skipet for å sikre mot eventuelle oljelekkasjer.

MOBIL: Følg været på WAP

Kommentarer til denne saken