Gå til sidens hovedinnhold

Her får du jobb

Her ser du hvor det blir lettest å få jobb om noen år.

Over 14.000 norske bedrifter har svart Aetat om de planlegger å ansette nye medarbeidere i løpet av de neste to årene, og forskjellene er store.

Bra for bygg
Hvis du har tenkt til å jobbe innen byggfag, går du en strålende fremtid i møte. Så mange som annen hver bedrift innen byggnæringen sier nemlig at de vil ansette ny arbeidskraft i løpet av de neste to årene, melder TV 2 Nyhetene.

64 prosent av bedriftene innen IKT-sektoren svarte de vurderer nyansettelser de kommende to år. Halvparten av alle byggforetak vil rekruttere folk innenfor samme periode, og det samme gjelder maskinindustrien.

Ikke bli humanist
I den andre enden av Aetats undersøkelse kommer nyutdannede fra humaistisk fakultet: De vil slite mest med å få jobb rett etter studiene. Det har også en fersk undersøkelse fra Norsk institutt for studier av forskning og utdanning vist:

- En undersøkelse viser at 41 prosent av humanistene er misfornøyde etter studiene: Enten har de ikke jobb eller misfornøyde med jobben. Jo flere undersøkelser som dukker opp, desto bedre vet vi at arbeidsmarkedet ikke er bra for oss, sier leder Thomas André Syvertsen i Det humanistiske fakultets studentutvalg.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken