ARSENAL - QPR 2-1:

Det kunne ha endt ille for Olivier Giroud og Arsenal mot QPR andre juledag, til tross for at hjemmelaget dominerte fullstendig på Emirates Stadium i London.

Olivier Giroud ga Nedum Onuoha en springskalle og ble utvist på stillingen 1-0 til Arsenal.

- Det var et fortjent rødt kort. Olivier hadde ikke kontroll over seg selv. Det forandret kampen fullstendig. Vi hadde full kontroll og var komfortable fram til dette tidspunktet, sier Arsenal-manager Arsene Wenger ifølge BT Sport.

Det klassiske uttrykket «å skyte seg selv i foten» er passende her. Giroud skjøt Arsenal i foten i et innfall av idioti. Heldigvis for den franske spissen klarte Arsenal likevel å stå oppreist kampen igjennom.

Det var på ingen måte noen selvfølge.

QPR er i stand til å lage trøbbel for de fleste på en god dag, noe 2-2-kampen mot Manchester City tidligere i år er et bevis på.

25 år gamle Charlie Austin har eksempelvis spilt seg til stjernestatus i Premier League denne sesongen, med 11 mål på 15 ligakamper.

Bare superstjernene Sergio Agüero (14) og Diego Costa (13) har flere nettkjenninger denne sesongen.

Austin er altså en mann Arsenal burde ha fryktet i lagenes møte på Emirates Stadium andre juledag. Forutsatt at bortelaget ville klare å komme seg over midtstreken med ballen. Det skjedde ikke ofte.

Det skjedde nesten ikke i det hele tatt.

Ikke så lenge stillingen var 0-0.

Åtte minutter ut i kampen ble sommerens store Arsenal-kjøp, Alexis Sanchez, tatt på ulovlig vis i straffefeltet til Queens Park Rangers. Dommeren blåste for straffespark og Sanchez tok det selv.

Det kunne ha gått bedre.

Robert Green kastet seg til riktig side og stoppet enkelt det relativt løse straffesparket.

20 minutter senere måtte Green igjen trå til med en viktig redning, da Olivier Giroud testet engelskmannen med et godt frispark fra like utenfor sekstenmeteren.

Arsenal ga seg imidlertid ikke så lett.

37 minutter ut i førsteomgangen headet Alexis Sanchez inn 1-0 fra seks meter, etter at Kieran Gibbs fant chileneren alene med et godt innlegg fra venstre.

Ledelsen var mildt sagt fortjent.


Bortelaget var, naturlig nok, mer interessert i å angripe etter pausen.

Olivier Giroud bestemte seg også for å hjelpe QPR, da han pådro seg et totalt unødvendig rødt kort bare åtte minutter ut i andre omgang.

Arsenals franske spiss forfulgte en langpasning som Robert Green kom først fram til. Mens QPR-keeperen måket bort ballen, gikk Giroud overende i duell med Nedum Onuoha.

Giroud ble rasende og fløy i ansiktet på Onuoha før han ga QPR-forsvareren en smak av pannen hans. Dommer Martin Atkinson hadde selvfølgelig ikke noe annet valg enn å vise ut Giroud.

Nå venter trolig tre kampers karantene.

Arsenals manager, Arsene Wenger, så ikke nevneverdig fornøyd ut idet Giroud tuslet forbi ham. Ikke bare ble Wengers mulighet til å ta sin 400. seier i Premier League redusert, men poengene er ekstremt viktige for Arsenal for tiden.

Wenger ristet åpenlyst på hodet.

Han ble imidlertid langt blidere da Tomas Rosicky la på til 2-0 for Arsenal etter en kontring, framspilt av Alexis Sanchez. Tsjekkeren spilte fra start for første gang denne sesongen og markerte det med en meget viktig scoring.

Enda viktigere ble scoringen til Rosicky da QPR fikk straffespark etter 78 minutters spill, fordi Mathieu Debuchy hektet Junior Hoilett i feltet.

Charlie Austin trykket på knappen for maksimal kraft og hamret straffesparket midt i mål, så vidt forbi keeperen med det vanskelige navnet - Wojciech Szczesny.

Dette var Austins 12. mål, i hans 16. ligakamp. Det skulle være mer enn nok til å få i gang ryktebørsen i januar, vil vi tro.

QPR la inn et voldsomt press på Arsenal i sluttminuttene, og var ikke til å kjenne igjen fra første omgang. Arsenal holdt imidlertid unna og fikk med seg tre viktige poeng.

- De dominerte banespillet og var tidvis strålende, men så fort Arsenal ble redusert til ti menn fikk vi en god anledning. Vi kom oss til gode posisjoner, men den siste pasningen var ikke bra nok, erkjenner Harry Redknapp i QPR.

Totalt har Arsene Wengers lag 30 poeng. Det holder til sjetteplass, to poeng bak den fjerde og siste plassen som gir billett til Champions League.