TAMPA BAY LIGHTNING - CHICAGO BLACKHAWKS 4-3 (1-1 i kamper): Etter at Chicago Blackhawks tok første stikk i best av sju-finalen i Stanley Cup natt til torsdag, var det kritisk for Tampa Bay Lightning ikke å tape finale nummer to natt til søndag, norsk tid.

To tap i egen storstue, Amalie Arena, før finalene fortsetter i Chicago ville nemlig være katastrofalt for laget fra solskinnsstaten.

Men til slutt ble det seier for Lightning, i det som var en høydramatisk og målrik match på Floridas vestkyst.

20-åring i mål

For etter at kampen hadde bølget frem og tilbake, toppet dramatikken seg i siste periode:

Jason Garrison hadde nettopp gitt vertene ledelsen 4-3 med en scoring i power play, da Lightnings målvakt Ben Bishop forlot isen i Amalie Arena. Den over to meter høye keeperen hadde gått av isen tidligere i sisteperioden, men kommet tilbake, men nå klarte han ikke mer.

Med 7:41 igjen av kampen fikk 20 år gamle Andrej Vasilevskij prøve seg i sin tredje Stanley Cup-kamp for året, og for første gang i selve finalen.

Sin NHL-debut fikk Vasilevskij så sent som 16. desember denne sesongen, og han står ikke med mer enn 16 kamper gjennom grunnsesongen. Men ikke bli overrasket dersom du får se mer til den unge russeren i tiden som kommer.

- Nervøs? Litt

Vasilevskij gjorde fem redninger, holdt buret rent, og sørget for at Tampa Bay hentet hjem seieren og utlignet til 1-1 i finaleserien.

- Nervøs? Litt, kanskje, men etter de første par skuddene følte jeg meg bedre, sier Vasilevskij selv til nhl.com.

- Hver eneste kamp er jeg klar, og jeg holder hodet mitt klart for kampen, og det er det, sier målvakten.

Men selv om han følte seg klar for den viktige oppgaven, var det ikke like rolig blant lagkameratene.

- Ingen visste helt hva som forgikk, sier Lightning-kaptein Steven Stamkos etter kampen.

- Vi hørte etter beskjedene over høyttaleranlegget om hvem som sto i målet for oss, legger kapteinen til.

Stanley Cup-finalene fortsetter med de to neste kampene i United Center i Chicago natt til tirsdag og natt til torsdag, norsk tid.