Gå til sidens hovedinnhold

Her får Tim Sherwood sin Tottenham-revansje

En Christian Benteke i superform senket Tottenham.

TOTTENHAM - ASTON VILLA 0-1:

23. desember 2013 ble Tim Sherwood ansatt som ny Tottenham-manager, med en 18-måneders kontrakt.

13. mai 2014 ble han sparket fra jobben. Sherwoods siste kamp ved Tottenham-roret var 3-0-seieren over Aston Villa hjemme på White Hart Lane.

I midten av februar i år ble 46-åringen ansatt som manager i Aston Villa, og lørdag fikk han sitt første møte med Tottenham siden han ble fjernet fra White Hart Lane mot sin vilje i fjor.

En seier ville garantert smake nydelig for mannen som vant Premier League-gull med Blackburn i 1995.

Benteke igjen

Og seier ble det.

Ti minutter før pause dukket en for tiden høytflygende Christian Benteke opp i feltet. Han møtte innlegget fra Leandro Bacuna med et hodestøt som snek seg inn i nettet via den lengste stolpen, og flere mål ble det ikke på White Hart Lane.

Det betyr at Tim Sherwood fikk sin revansje mot Tottenham i første forsøk, og ledet samtidig Aston Villa et stort steg nærmere fornyet Premier League-kontrakt.

Christian Benteke fortsatte sin målform, etter hat tricket mot Q.P.R. tidligere denne uken. På de seks siste seriekamper har Benteke nå åtte mål for Aston Villa.

Ikke bitter

- Det er et fantastisk resultat, sier Sherwood ifølge BBC etter kampen.

Han har ingen bitre stikk å komme med mot Tottenham, snart ett år etter at han fikk sparken fra klubben.

- Styreformann David Levy tok bestemmelsen basert på hva han mente var det riktige å gjøre. Mauricio Pochettino gjør en god jobb. Dersom ikke Spurs hadde gitt meg jobben i fjor, ville jeg ikke vært her i dag og fått nyte denne seieren, sier Sherwood.

Tafatt Tottenham

Tottenham var ikke særlig imponerende den første halvdelen av kampen. Etter at Benteke hadde gitt gjestene ledelsen, var det faktisk Aston Villa som var nærmere 2-0 enn Tottenham var en utligning - da Gabriel Agbonlahor smalt ballen i stolpen på overtid av første omgang.

Andre omgang var ikke spesielt mye bedre gjennomført av hjemmelaget.

Tottenham satte naturligvis inn et press for den utlignende scoringen, men slet med å skape de store målsjansene.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Mot slutten av kampen var det et Aston Villa som struttet av selvtillit som fort kunne økt ledelsen til 2-0.

Fem minutter før full tid var Fabian Delph helt alene gjennom, men avslutningen ble blokkert av Spurs-keeper Michel Vorm.

Fire minutter på overtid fikk Aston Villas Carlos Sanchez sitt andre gule kort og måtte gå i garderoben minuttet før lagkameratene, som likevel trygget inn seieren.

Clark ut med skade

Et skår i gleden for Aston Villa var at stopperkjempen Ciaran Clark måtte forlate banen før 20 minutter var spilt, med store smerter i kneet. Det er usikkert hvor lenge midtstopperen er ute av spill.

Uansett er Aston Villa noe tryggere plassert på tabellen med 1-0-seieren over Tottenham. Laget har seks poeng ned til nedrykksstreken, men har også både én og to kamper til gode på lagene bak seg på tabellen.

Tottenham måtte se Southampton gå forbi seg på tabellen på lørdag, og er nå helt nede på sjuendeplass i Premier League.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken