ASTON VILLA - MANCHESTER UNITED 1-1:

Rundt 65 minutter av møtet mellom Aston Villa og Manchester United var spilt da Gabriel Agbonlahor barket sammen med Uniteds Ashley Young.

Villa-spissen gikk inn med stor kraft og ved første øyekast så det ganske stygt ut. Dommer Lee Mason synes også det og ga direkte rødt kort.

Aston Villa-spillerne protesterte til liten nytte.

- Har fått beskjed
Reprisen viste imidlertid at situasjonen ikke var like stygg som det først kunne se ut til. Agbonlahor gikk riktig nok hardt inn, men det var verken snakk om strake bein eller at han viste knotter. Det så mer ut som Ashley Young fikk seg et rapp over leggen og Mason burde nok nøyd seg med et gult kort.

- Dommerne har fått streng beskjed om å slå hardt ned på tøft spill, men ideelt sett skulle det ikke vært rødt kort, sier TV2s Erik Thorstvedt.

Kollega Petter Myhre var litt i tvil.

- Hadde han kommet soleklart inn med knottene først og kastet seg inn, hadde det vært soleklart rødt kort. Dette er i hvert fall frispark, for han kommer for sent inn, men er det rødt kort eller gult kort, det er vanskelig å bedømme. Det skjer veldig kjapt, sier eksperten i studio.

Manchester United-manager Louis van Gaal sa følgende om situasjonen.

- Det er vanskelig for meg å bedømme, jeg har ikke sett reprisen. For meg så det ut som en helt vanlig takling, men plutselig ble det rødt kort, sier han.

- Rotet bort
Det at vertene ble redusert til ti mann var imidlertid kjærkomment for United. På dette tidspunktet sto det 1-1 og gjestene jaktet vinnermålet.

United tok likevel ikke vare på muligheten med én mann mer på banen og etter hvert ebbet kampen ut med 1-1. Det betyr at Uniteds seiersrekke stoppet på seks kamper, men igjen unngikk Louis van Gaals menn tap.

- Vi fikk det målet vi ønsket tidlig i andre omgang, men da de ble redusert til ti mann stemte det ikke helt med den siste pasningen og det siste innlegget. Vi rotet helt klart bort to poeng her, sier Uniteds Wayne Rooney ifølge BBC.

- Vi prøvde å gjøre de riktige tingene, men de hadde mange mann bak ballen. Da er det vanskelig å bryte igjennom. Det er uansett dere i pressen som snakker om at vi skal utfordre om tittelen. Vi vet godt selv hvilke mål som er satt for denne sesongen og vi har fokus på å nå dem, sier Rooney.

Benteke-perle
Det var United som styrte kampen innledningsvis og hadde ballen mest, men til tross for at både Robin van Persie, Radamel Falcao og Wayne Rooney var på banen samtidig, ble det ikke så mange store sjanser for gjestene.

Robin van Persie fikk en brukbar mulighet da Wayne Rooney slo en nydelig langpasning mot ham, men Brad Guzan stoppet skuddet fra spiss vinkel.

18 minutter var spilt da Christian Benteke fant ut at det var på tide å presentere seg. Spisen var litt heldig da han tok ned ballen via foten til Jonny Evans. Skuddfinten som fulgte var det imidlertid ingenting feil med og Evans gikk fem på. Dermed kunne Benteke fritt curle ballen opp i motsatt kryss.

En herlig scoring av belgieren og selv David De Gea var sjanseløs.

Etter scoringen slet United litt mer med å styre kampen og Villas forsvarsspillere hadde god kontroll på det som kom imot dem.

Ashley Young hadde et farlig innlegg, som hadde retning mot mål, men Guzan var våken og fikk en hånd på ballen og hindret en utligning.

Aston Villa hadde ikke slått United hjemme på Villa Park siden 1995 før lørdagens kamp, men til pause så det ganske lyst ut for vertene.

Falcao scoret
Den gleden skulle imidlertid bli kortvarig. Aston Villa fikk riktig nok en gigantsjanse til å øke ledelsen tidlig i andre omgang, men David De Gea reddet Bentekes avslutning fra en corner på mesterlig vis.

I andre enden av banen måtte også Brad Guzan i aksjon ved et par anledninger, men da Ashley Young fant panna til Falcao med et innlegg, måtte den amerikanske keeperen kapitulere og lagene var like langt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Falcao hadde fått sjansen fra start, etter at han har slitt en del med skade så langt i United-karrieren. Lørdag tok han godt vare på den sjansen.

Drøye ti minutter senere ble Aston Villa altså redusert til ti mann, da Gabriel Agbonlahor ble sendt i dusjen etter et tøft sammenstøt med Young.

Like etter holdt Aston Villas ti mann på å ta ledelsen. Fabian Delph fant Ciaran Clark og han fyrte løs, men skuddet ble blokkert i siste liten.

De siste minuttene lag Villa seg kompakt og lavt i et forsøk på å stoppe gjestenes jakt på vinnermålet og det fungerte bra. En god og stabil Bran Guzan bakerst gjorde også sitt til å temme Uniteds sluttspurt.