Jaycee Dugard ble funnet etter 18 år i fangenskap. I South Lake Tahoe feires det med en rosa parade.

Rosa parade
Tidligere klassekamerater, venner og lærere hadde kledt seg i hennes favorittfarge og tatt med ballonger da de kom marsjerende gjennom gatene søndag.

I alt 500 var med i paraden for å feire at den nå 29 år gamle kvinnen kan vende tilbake til den lille byen i California. På bannere sto det skrevet:

«Vi elsker deg Jaycee» og «Velkommen hjem Jaycee og jentene».

Jaycee Lee Dugard har vært kidnappet og holdt fanget i 18 år.

Ekteparet Phillip (58) og Nancy Garrido (54) er arrestert i saken. Politiet mener det er de som kidnappet jenta fra gata foran huset hennes i 1991 i South Lake Tahoe, og har holdt henne fanget siden.

Jaycee skal ha fått to barn med kidnapperen – Angel og Starlet som nå er 11 og 15 år. Også de ble holdt fanget i et telt og et uthus i bakgården til Phillip Garrido.

Les også:- Døtrene virket normale

En av deltakerne i paraden søndag var 28 år gamle Meghan Dorris. Hun var klassevenninne av Jaycee før hun ble kidnappet som 11 åring. Hun har siden gått på college og reist rundt i verden, før hun tok turen tilbake til South Lake Tahoe.

- Jeg lurer på hva Jaycee ville ha gjort. Ville hun ha gått på college eller slått seg ned med barn? undrer Dorris.

Sterk familie
- Jeg er begeistret over at hun er blitt funnet, men man lurer jo på hvilke langsiktige virkninger dette vil ha på henne, både fysisk og mentalt, sier Laurie Ault til Los Angeles Times.

52-åringen er mor til to barn og kjente Jaycees mor.

- Hun kommer fra en ganske sterk familie, så jeg har håp, legger hun til.