(SIDE2): Oslos uteliv er snart fullt på høyde med det beste i utlandet og norske kjendiser elsker å gå ut i hovedstaden. De drikker kaffe, spiser sushi, hører på musikk, lesker ganen med øl, synger karaoke, danser og skåler i champagne. Men det er ikke slik at de kun frekventerer et fåtalls VIP-klubber. Side2 gir deg herved en guide til norske kjendisers favorittsteder i Oslo.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Java Espressobar & Kaffeforretning, (St Hanshaugen)

Bydelen St Hanshaugen er blitt trendy i det siste, men Java har vært en kaffeoase i over ti år. Her kan du oppleve baristakunst på sitt ypperste og kaffe fra de fremste representanter på hvert kontinent, land og distrikt. Bakevarene er nesten som hjemmebakte. Servicen er upåklagelig men prisene er stive.

Kjendisgjester: Synnøve Skarbø, Pia Tjelta og Iselin Engan.

Sjekk nettsiden

Bølgen & Moi (Briskeby)

Bølgen & Moi er både cafe og bar, gourmetsalong i 2.etasje samt stort brasserie. Det er peiskos, høyt under taket og moderne fotokunst på veggene. Mesterkokk Trond Moi har åpnet flere Bølgen & Moi resturanter, men kjendisene sverger til den på Briskeby. Utenom Theatercafeen er dette definitivt Oslos drøyeste "se og bli sett" sted. Et godt tips er å sjekke ut søndagsbrunsjen og klubbkonseptet "NY Fix" som arrangeres en gang i måneden.

Kjendisgjester: Kronprinsparet, Trond Giske, Vibeke Klemetsen og John Carew.

Sjekk nettsiden

Andre lunsjfavoritter: The Broker (Bogstadveien), Clodion Art Cafe ( Bygdøy Alle), Villa Paradiso (Olaf Ryes plass) og Delicatessen (Grunerløkka).

No. 15 (Frogner)

Den populære resturanten har trendy interiør og god mat. Dette er utvilsomt den resturanten/baren i Oslo som har besøk av absolutt flest kjendiser, både norske og internasjonale. Her er nivået så høyt at D-kjendisene holder seg unna. Og hvis du bestiller bord både på No.15 og nattklubben La Belle Sole sørger de for standsmessig transport til nattklubben etter middagen.

Kjendisgjester: Kronprinsesse Mette Marit, Fabian Stang, Ari Behn, Jon Fredriksen, Lene Nystrøm, Linn Skåber, Jade Jagger, Lionell Richie, Jon Bon Jovi og Sharon Stone.

Sjekk nettsiden

Nodee (Majorstua)

Nodee er resturanten som bringer Østen og Vestkanten sammen. Resturanten har en sushibar og en resturantdel viet det østasiatiske kjøkken. Stedet gir deg følelsen av luksus med sin høye standar på kjøkken og service. Nodee er finanskjendisenes ubestridte favoritt. Et godt tips er å bestille bord i sushibaren. Der vil flittige kokker stykke opp den rå fisken mens du ser på.

Kjendisgjester: Petter Stordalen, Celina Midelfart og Øystein Stray Spetalen.

Sjekk nettsiden

Andre resturantfavoritter: Annen Etage (Stortingsgata), Alex Sushi, Palace Grill og SW 20. De tre sistnevnte ligger på Solli plass.

La Belle Sole (Solli plass)

Mange av gjestene på resturant No.15 finner man igjen senere på kvelden La belle Sole. Stedet har egen VIP-avdeling der kjendisene hygger seg. Men for å komme inn dit må man få et spesiellt kort av vaktene idet man ankommer klubben. For folk flest kan man bare drømme om å få kloa i et slikt VIP-kort.

Kjendisgjester: Mia Gundersen, Mikkel Gaup, Marianne Auli, Tone Damli Aaberge, Trude Mostue og Kristian Valen.

Sjekk nettsiden

Rå (Karl Johans gate)

- Så jeg kan få meg en som ikke har vært på dassen på Rå, rapper Karpe Diem i låten «Under overflaten».

Dette er den mest populære tumleplassen for norsk rap om dagen. Tidligere Warlocks-medlem André «Tech Rock» Eriksen booker bra rappere og sterke utenlandske DJer. Minus er vold på dass og skyting på utsiden. Men det er muligens obligatorisk for et hiphopsted med respekt for seg selv ? Utenlandske hiphop- og rnbstjerner som gjester Norge ender ihvertfall alltid opp på Rå utpå natta.

Kjendisgjester: Karpe Diem, Madcon, Mira Craig, Sichelle, Elisabeth Carew,Timbuktu, Serena Williams, Common og Busta Rhymes.

Sjekk nettsiden

Barbeint (Solli plass)

Nattklubben drives av to av Oslos mest kjente utelivsprofiler. Hvis ikke Tore Frisholm Reda eller Jama Awaleh vet hvem du er, så er du absolutly NOBODY. Og med mindre du er dritpen kan du bare glemme å komme inn. Klubben holder en yngre profil og kjører hardere housemusikk enn konkurrenten La Belle Soul. Her er det obligatorisk å stå i sofaen å danse mens man skåler med champagne.

Kjendisgjester: Aksel Hennie, Jenny Skavlan, Harald Eia, Ari Behn, Jan Thomas, Mariann Thomassen og Daniel Franck.

Sjekk nettsiden

Andre klubbfavoritter: Emil og Samuel (Steen og Strøm), Blå (Brenneriveien), Livingroom (Olav Vs gate) og Nomaden (Bernt Ankers gate).

Lorry (Parkveien)

Stedet omtales som Oslos pilsfontene. Ølutvalget og atmosfæren på det sagnomsuste stedet er fabelaktig. Interiøret ser ut som en kuriosabutikk som har eksplodert. Her feirer livsnytere utstillingsåpninger, forfattere forskudd fra forlaget og en og annen bohem tar den helt ut. Og sist men ikke minst er dette nachspielsted nummer en for stortingsrepresentanter etter middager på Slottet. Veggene kan fortelle de utroligste historier om hva våre folkevalgte har foretatt seg i bunad og smoking.

Kjendisgjester: Trond Espen Seim, Mads Ousdal, Kurt Nilsen, Bjørn Floberg og Pål T. Jørgensen.

Sjekk nettsiden

Andre pubfavoritter: Lompa (Grønland) og Gamle Major (Majorstua).

Andre barfavoritter: Fisk og vilt og Internationalen (Youngstorvet) og Grims Grenka (Kongens gate).

Zinatra (Aker brygge)

Mang en kjendis har sluppet seg løs på den populære karaokebaren Zinatra. Stedet har et godt utvalg av melodier man kan synge i en mørk og billig atmosfære. Men man må nesten drikke endel både for å våge seg opp på scenen og for å holde ut med alle som mener de egentlig burde vært store stjerner på 70- og 80-tallet.

Kjendisgjester: Jan Fredrik Karlsen, Janne Formoe, Barbro Fagerbakk Eiksdal, Pia Haraldsen og Gyda Bloch Thorsen.

Sjekk nettsiden

1775