Værprognosene for helgen er klar:

Mye sol og stigende temperaturer i sør, mens Nord-Norge får det meste av nysnøen. Gode grunner til å teste skiene i bakkene over hele landet.

Sjekk været der du bor: nettavisen.no/vaer

- Torsdag var det fire skianlegg som meldte om pudderalarm i Norge. Grong, Meråker, Stordal og Ørsta har alle fått mer enn 20 centimeter nysnø i løpet av 24 timer, og det snør fortsatt på disse stedene, sier Jens-Andreas Løland hos Skiinfo.

Ellers melder skiinformaten at helgen i korte trekk vil by på sol i mange av de store skianleggene på lørdag, deriblant Geilo, Hemsedal, Trysil, Kvitfjell og Skeikampen.

- Det vil holde seg stabilt kaldt ved de fleste skidestinasjonene, og komme lite nysnø på Sør- og Østlandet. På Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge er det derimot meldt om snø ved enkelte skianlegg.

Ifølge Løland er det Narvik som venter mest snø av skianleggene denne helgen - opptil 28 centimeter med nysnø.

Skianleggene med beste pudderforholdene for helgen:

Strandafjellet Fikk 40 cm på mandag og tirsdag og venter 9 cm

Bjorli Fikk 45 cm på mandag og tirsdag og venter 3 cm

Stordal Fikk 35 cm på mandag og tirsdag og venter 9 cm

Målselv Fikk 20 cm på mandag og venter 20 cm

Narvik Venter 28 cm nysnø

Her finner du hele oversikten fra Skiinfos snøvarsel.

For dem som liker seg best i terrengparkene så kan Skiinfo melde om at de med gode forhold er Rauland med sin Vierli terrengpark, Tryvann Vinterpark og Geilo har en nypreparert pipe i Havsdalen. Sammen med Varingskollen, Norefjell og Beitostølen er det disse som har de beste parkene per i dag.