Gå til sidens hovedinnhold

Her finner du vårsola

De aller fleste av oss går en grå uke i møte.

Storm-meteorologene ser noen lyspunkter, men bare på Sør- og Østlandet. Ellers er det lavtrykkene som tar styringen denne siste uken i april.

Sjekk været der du bor

Nord i landet begynner det med liten snøstorm allerede fra mandag kveld.

Sludd og snø

- Et lavtrykk nordvest for Lofoten, beveger seg østover og inn i Barentshavet i natt og i morgen tirsdag. Dermed ventes det sludd og snø i Nord-Norge, tirsdag sludd- og snøbyger. Vinden øker til sterk kuling utover natten. Kan hende liten storm utsatte steder langs kysten av Troms, men avtakende tidlig tirsdag morgen.

Det opplyser meteorolog Beathe Tveita hos StormGeo til Nettavisen.

Tirsdag morgen øker vinden også langs kysten av Vest-Finnmark - opp i sterk kuling til liten storm. Vinden blir noe avtakende utover ettermiddagen.

- Bygevær blir det også lengre sørover i landet tirsdag, med snøbyger over 400 til 600 meter på Vestlandet. På Sør- og Østlandet blir det lite nedbør og perioder med sol, forklarer Tveita.

Perioder med varme og sol

Fra onsdag til lørdag vil et nytt lavtrykk sør for Island bevege seg østover mot Midt-Norge og videre østover mot Finland. Dermed vil det fortsette med perioder med regn og regnbyger fra omtrent Salten og sørover, mest nedbør på Vestlandet.

Lenger nord blir det perioder med sludd- og snøbyger onsdag og torsdag, men det fredag og lørdag kan bli opphold.

- Temperaturene varierer noe på Sør- og Østlandet i forbindelse med graden av oppholdsvær og sol, i vestlige deler av landet små temperaturendringer.

I hovedstanden er det ventet temperaturer opp mot 16 grader tirsdag og første del av 1. mai-helgen. I Tromsø ligger temperaturene rundt null, med håp om bedring mot helgen.

Askesky på retrett

Samtidig opplyser Luftfartstilsynet at askeskyen er i ferd med å løse seg opp.

«De siste prognosene viser at skyen med aske fra Eyjafjallajökull-utbruddet kan være oppløst i løpet av morgentimene eller formiddagen, mandag 26. april.»

Oppdaterte prognosekart finner du her.

Les også:Dette kartet er gode nyheter

Kommentarer til denne saken