Gå til sidens hovedinnhold

Her forærer Godset-keeperen bort ledelsen

Men Strømsgodset tok siste stikk i en meget underholdende kamp.

SARPSBORG - STRØMSGODSET 2-4:

Strømsgodset kunne overta tabelltoppen, i hvert fall for en liten stund, med seier over Sarpsborg 08 i Østfold på søndag.

Og alt så ut til å gå etter planen da Simen Brenne stanget gjestene i ledelsen allerede etter tre minutter spill. Da var det nok flere som så for seg en liten Godset-massaker av Sarpsborg, som hadde tapt sine fire siste kamper før oppgjøret på søndag.

Men etter en drøy halvtime forærte gjestene på sett og vis Sarpsborg utligniningen.

Da sendte en Godset-forsvarer ballen tilbake til keeper Adam Larsen Kwarasey, som allerede var på vei mot ballen for å plukke den opp. Keeperen tok kula med hendene, og det ble blåst indirekte frispark til Sarpsborg på seks meters hold.

Tom Erik Breive lot seg ikke be to ganger, og dunket kontant inn utligningen.

MATS MØLLER DÆHLI: - Det er egentrening som skal til

- Jeg roper
- Jeg roper, og etter at jeg har ropt spiller han ballen med beina. Jeg er på vei ned med kroppen, fortalte Adam Larsen Kwarasey til C More i pausen.

- Det er uheldig, men det er bra at vi kommer tilbake og gjør 2-1. Vi må bare glemme det fort, sa han på vei inn i garderoben.

For det spesielle målet var langt ifra det siste som skjedde i den meget underholdende kampen på kunstgresset i Sarpsborg.

Sarpsborg hadde tatt over spillet etter Godsets tidlige scoringen, og utligningen var fortjent. Men i siste spilleminutt før pause tok gjestene igjen ledelsen.

Denne gangen var det en herlig prestasjon av Adama Diomandé som sto for scoringen, da 23-åringen med et touch fikk ballen forbi to Sarpsborg-forsvarere og lobbet ballen inn i målet bak keeper Christian Sukke.

To raske mål
Festforestillingen fortsatte i andre omgang.

Ni minutter var spilt da Aaron Samuel ble spilt igjennom, og nigerianeren var råsterk da han holdt motstanderen på avstand og satte ballen sikkert i mål.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Adam var imidlertid ikke lenge i paradis, og Sarpsborg-fansen hadde ikke rukket å juble ferdig over scoringen før Strømsgodset svarte. Jarl André Storbæk gjorde kort prosess, og banket ballen i krysset fra skrå vinkel utenfor 16-meteren.

Etter 3-2-scoringen gikk lufta litt ut av Sarpsborg-ballongen, og gjestene kontrollerte mye av spillet.

Boateng avgjorde
Ti minutter før slutt var innbytter Bismark Adjei-Boateng nær ved å øke til 4-2, men headingen etter hjørnespark ble reddet på streken av Ole Heiersen Hansen.

Tre minutter senere klarte ikke engang Heiersen Hansen å redde Sarpsborg, da Boateng møtte et hjørnespark ved nærmeste stolpe og flikket ballen inn ved stolperoten.

Det betyr at Sarpsborg står med fem strake tap i Tippeligaen og befinner seg på kvalikplass, poenget foran Hønefoss før sistnevnte tar imot Aalesund senere på søndag.

I motsatt ende av tabellen er Strømsgodset på tabelltopp, men kan bli passert av Rosenborg dersom sistnevnte slår Sogndal hjemme på Lerkendal.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken