Gå til sidens hovedinnhold

Her forbereder de atomtesten

- Helt tydelig at Nord-Korea har trappet opp forberedelsene til en atomtest, sier ekspert.

Et nytt satellittbilde viser det som angivelig er et tog med diverse gruvevogner, samt andre forberedelser til en atomprøvesprengning i Nord-Korea.

Bildet gir imidlertid ingen svar på når den ventede atomtesten vil finne sted, melder nyhetsbyrået AP.

Analysert satellittbilder
Tidligere denne måneden avdekket sørkoreansk etterretning at det pågikk gravearbeid i Punggye-ri nordøst i landet, som er testområdet til nordkoreanerne. Nord-Korea har gjennomført to tidligere atomtester i samme område i 2006 og 2009.

U.S.-Korea Institute at Johns Hopkins School of Advanced International Studies har analysert de siste satellittbildene, og konkludert med at det er gravet ut 8000 kubikkmeter med bruddstein i området.

- Det kommer tydelig fram av disse bildene at Nord-Korea har trappet opp forberedelsene til en atomtest, men det er uklart når den vil finne sted, sier redaktør for instituttets nettside, Joel Wit, melder AP.

Rakettoppskytning
Nylig gjennomførte Nord-Korea en mislykket rakettoppskytning. Ifølge nordkoreanerne skulle de skyte opp en satellitt i bane rundt jorden.

Vesten tror imidlertid at rakettoppskytningen var en del av landets atomvåpenprogram, og at nordkoreanerne hadde til hensikt å teste ut langdistanseraketter som skal kunne bære atomstridshoder.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken