Gå til sidens hovedinnhold

Her fraktes soldatene til sykehus

Forsvaret har offentliggjort bilder av de skadde soldatene, men holder tilbake informasjon om eksplosjonen.

Bildene viser de skadde soldatene som fraktes inn i et tysk helikopter på vei til et feltsykehus i Mazar-e Sharif. Forsvaret nedjusterer nå antall skadde norske soldater til tre. Alle beskrives som lettere skadd.

Splintskader
Eksplosjonen skjedde utenfor Natos base i Meymaneh, den største byen i den relativt fredelige Faryab-provinsen. En sivil afghaner og en finsk soldat ble også drept i eksplosjonen, opplyser politisjef Khalil Ziyaeehe til AP.

Tre norske soldater behandles for skader de pådro seg i forbindelse med eksplosjonen.

- Det dreier seg om en kaptein, en major og en løytnant. Alle tre er lettere skadet, blant annet av splinter. For to av soldatene begrenser dette seg til overflateskader, sier informasjonsrådgiver i Forsvarets operative ledelse, Kjetil Eide, til Nettavisen.

Forsvaret vil ikke offentliggjøre soldatenes identitet eller alder.

Nedjusterer antallet skadde
De første meldingene fra Forsvaret oppga antallet skadde soldater til fire. Ved 18-tiden kunne tallet justeres ned til tre.

- Fjerdemann oppholdt seg i nærheten av eksplosjonen, men pådro seg ingen fysiske skader. Han ble brakt inn til sykepersonell for en sjekk, men er nå utskrevet, sier Eide.

Den improviserte sprengladningen gikk av onsdag klokken 07.21 norsk tid, 100 meter utenfor camp Banken, der den norskledede stabiliseringsstyrken PRT Meymaneh holder til.

Reuters melder at sprengladningen var gjemt under en butikk og at den ble utløst med fjernkontroll.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka