Gå til sidens hovedinnhold

Her går «Myggen» Bolaños!

Erik Mykland løp ut på banen da Start-helten tok revansj.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen):

VÅLERENGA - START 2-3:

Stillingen var 1-2. Det var ni minutter igjen av ordinær tid og Cristian Bolaños trodde han var blitt matchvinner mot Vålerenga.

- Ja, ja, ja. Jeg så at ballen var inne. Men det er ikke spørsmål til meg. Det er et spørsmål til dommeren, sier Bolaños til Nettavisen.

Verken dommer Svein Oddvar Moen eller hans assistent fikk med seg ballen faktisk var inne i VIF-buret, etter at Bolaños skjøt den over Troy Perkins og via tverrliggeren.

Start rakk deretter å bytte ut Erik Mykland, før Vålerenga i stedet utlignet til 2-2.

Bolaños-show på overtid
Der og da så nok den ellers så positive Knut Tørum langt etter de tre poengene han selv mente at Start-laget hadde fortjent.

Heldigvis hadde ikke «femmålsakten» i Oslos storstue nådd sitt endelige klimaks. Godt inne i overtiden rakk nevnte Bolaños å servere ballen både til Christer Kleiven og Geir Ludvig Fevang.

Fra god posisjon spolerte Start-duoen hver sin store sjanse!

Men i det overtid strakte seg inn i det siste forhåndsannonserte minuttet, fikk Bolaños muligheten igjen.

«Myggen» lettet fra benken
Denne gangen lot han kremmerhus være kremmerhus. I stedet styrte han skuddet fra Bård Borgersen inn i nettmaskene til 3-2.

Dermed kunne sørlendingene endelig slippe jubelen løs: Fra benken løp en strekkskadet Mykland inn fra sidelinjen og ut på gressdekket. Han kastet seg i armene på Starts nye matchvinner i ren og skjær jubelrus.

- Ja, jeg måtte nesten gjøre det. Men det var helt spontant, fortalte Mykland etterpå.

Forhåpentligvis slipper han å lide samme skjebne som Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo gjorde, da han løp inn på Brann Stadion. Denne gangen handlet det om ren ekstase.

Hyller Start-vingen
Det er hevet over enhver tvil at «Myggen» elsker å spille fotball med årets lekne Start-utgave.

- Har du lyst til å si noen ord om Bolaños?

- Nå kan jeg si at det er veldig imponerende at han har spilt syv kamper på det nivået han har gjort. Han har noen egenskaper som er jævlig gode å ha. Spesielt når Tippeligaen er så jevn som den er nå.

- Vi trenger noen som kan stå fram og gjøre det lille ekstra. Det har vi nå, sier Mykland og tenker neppe at han selv også besitter egenskaper som gjør at Start er et lag å se opp for årets Tippeliga.

Vanskelig å komme utenom
Etter at Bolaños i forrige runde gjorde et kunstmål av de sjeldne under 3-1-seieren mot Tromsø, har flere eksperter manet til edruelighet når det gjelder å hausse opp den fotrappe vingen.

De får ha oss unnskyldt denne gangen også!

For de får gangene han slapp til mot Vålerenga, levererte han varene til de grader. Selve utførelsen ligger helt i toppsjiktet av det andre Tippeliga-profiler serverer på norske fotballbaner. Det kan det heller ikke være noen tvil om.

Mot Vålerenga skjøt Bolaños først i stolpen, før Geir Ludvig Fevang pirket inn returen. I andre omgang var det han som serverte da Bernt Hulsker la på til 2-2.

Mykland: Kjempegøy!
Og på overtid var han rett og slett enorm, da Start – nok en gang mot «forståsegpåernes» bedre viten – hev folk fremover i angrep, der andre norske klubber ville ha nøyd seg med uavgjort.

- Det var litt surrealistisk. VIF presset oss tilbake, men de gjorde det ved å slå lange pasninger mot oss. Da blir det tøft både å spille på midtbanen og i forsvar, sier Mykland.

- Men jeg synes det er tøft at vi kjører på med mange mann i angrepet mot slutten. Vi var ikke fornøyd med 2-2 og ville score det avgjørende målet. Det var kjempegøy, sier Mykland.

- Han blir enda bedre..
Start-trener Tørum inntok en nær diktatorisk lederstil langs sidelinjen mot slutten. Han ville svært gjerne ha med seg alle poengene tilbake til Kristiansand.

At det var Bolaños som gjorde det, mener han langt ifra var noen tilfeldighet:

- I dag er han forskjellen på de to lagene. Cristian er den faktoren som gjør at vi får tre poeng. Sammen med et par andre ut på der, er han i stand til å skape de få øyeblikkene av god, effektiv fotball.

- Samtidig er han ujevn i prestasjonene. Han er for lite på. I dag kunne han gitt Allan Jepsen rundjuling oftere, men han har litt nedsettelse i forhold til potensialet sitt. Dessuten blir han sliten på grunn av upresist spill og veldig mye løping.

- Så vi har ikke sett det beste av ham ennå?

- Jeg er kjempegodt fornøyd med utviklingen til «Bola», men jeg tror han kan bli enda råere i det han foretar seg ute på banen. Jeg håper han har roen på det selv også, så han ikke bare flyr rundt etter å ha gjort 5-6 gode kamper. For han kan bli enda bedre.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Reklame

Nå kan du chatte med United-legender før storkamper

Kommentarer til denne saken