SUNDERLAND - NEWCASTLE 2-1:

Bare minutter gjensto av lokalderbyet mellom Sunderland og Newcastle da innbytter Fabio Borini ladet skuddfoten fra rundt 20 meter. Beslutningen, og ikke minst avslutningen, kunne ikke vært bedre.

Italieneren sendte stemningen i Sunderland-leiren rett til vers. Målet ga hjemmelaget 2-1, og håpet tilbake etter en miserabel sesongstart.

Manager Gustavo Poyet syntes det var stort å vinne den første hjemmekampen som Sunderland-sjef. Stort var det både for ham, trenerkollegene, klubben og fansen.

- Alt er stort i dag. Det var den første seieren vår, mot vår største rival, og dette var vår første hjemmekamp. Fansen blir storfornøyde og spillerne lettet. Dette trengte vi, konstaterte Poyet i et intervju gjengitt hos BBC.

- Da vi så at det ble lagt til fire minutter fikk jeg nesten hjerteinfarkt. Det er ingeting som kommer til å bli lett, men det handler om innsats, tilføyde uruguayaneren, fullt klar over at Sunderland fortsatt ligger meget dårlig an på tabellen.

Labre resultater
Ett poeng, og ikke en eneste seier, var det Sunderland hadde å vise til før søndagens prestisjeduell mot nabo Newcastle.

Poyet fikk ikke umiddelbart mer sving på mannskapet enn forgjenger Paolo Di Canio hadde. I den tidligere Brighton-managerens første kamp ble det 0-4-tap borte mot Swansea.

I managerdebuten foran hjemmefansen på Stadium of Light hadde Poyet derfor en gyllen mulighet til å rette opp inntrykket.

Lokaloppgjørene mot Newcastle har en tendens til leve sine egne liv, uavhengig om en av klubbene har hatt en svakere eller bedre sesong en ventet.

Frisk start
Det startet også så lovende som Sunderland hadde håpet. I fjerde spilleminutt fant kantspiller Adam Johnson spydspissen Steven Fletcher etter en kort cornervariant.

Skotten stanget inn 1-0 etter å ha vist overlegen luftstyrke mot Newcastle-stopper Paul Dummett. Høyt tempo og heseblesende innsats fra begge lag preget den første halvdelen av første omgang.

Fletcher og Jozy Altidore kom nærmest scoring nummer to for vertene etter litt kommunikasjonstrøbbel mellom Dummett og målvakt Tim Krul.

De frammøtte på Stadium of Light måtte likevel vente til andre omgang før det ble mer nettsus. Og da var det Newcastle som lyktes foran målet til rivalen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hatem Ben Arfa sendte i vei noe som lignet et heller mislykket skudd. Ballen som hadde kurs et godt stykke utenfor mål viste seg likevel å bli en perfekt pasning til høyreback Mathieu Debuchy.

Den franske høyrebacken stilte inn siktet bedre enn sin landsmann Ben Arfa, og sørget for 1-1 fra kort avstand.

Fikk kjempetreff
Sunderland virket nærmest et avgjørende mål utover i andre omgang. Og det skulle vise å slå til med drøyt fem minutter igjen.

Den innleide Liverpool-spilleren Borini hadde bare scoret én gang tidligere i Premier League. Også det skjedde mot Newcastle.

Italieneren lyktes ikke i sin første sesong på Anfield, og mannen som hentet ham til England, Brendan Rodgers, valgte å leie ut den tidligere Roma-spilleren til Sunderland i sommer.

Søndag viste angriperen endelig hvorfor han ble hentet til engelsk fotball.

Newcastles manager mener at hans mannskap burde vunnet derbyet.

- Jeg synes vi var det beste laget. Vi bare skrudde av bryteren og han (Borini) traff godt. Vi er veldig skuffet. Jeg er bare skuffet på vegne av alle i Newcastle, kommenterte Alan Pardew overfor BBC.