Gå til sidens hovedinnhold

Her har Drillo noe helt nytt

Men våger han å bruke én av dem? Sjekk Norges lag mot Kypros.

NICOSIA (Nettavisen): Hva har Henning Hauger, Christian Grindheim, Jan Gunnar Solli, Per Ciljan Skjelbred og Ruben Yttergård Jenssen til felles?

Jo, de er på eller har vært innom landslaget de siste månedene.

Men ingen av dem scorer mål.

Selv ikke Bjørn Helge Riise er noen stor målscorer fra sentral midtbaneposisjon.

Derfor har Egil Drillo Olsen gitt seg selv noen helt nye muligheter med uttaket av Petter Vaagan Moen og Markus Henriksen. Er det én ting de har vist i år er det nemlig at de kan score mål. Henriksen har scoret sju i Tippeligaen og totalt 11 mål for Rosenborg denne sesongen. Vaagan Moen har dunket inn 12 mål på 22 kamper fra start for Brann.

Sjekk Norges startellever mot Kypros nederst i saken.

Les også: Ingen i nærheten av Markus (18)

- Litt annerledes
På onsdagens landslagstrening viste spesielt Vaagan Moen at målkåtheten er intakt også på høyeste nivå.

- De er litt annerledes, ja, sier Drillo til Nettavisen.

- Vi har jo hatt flere inne, men få av dem har vært typiske målscorere. Simen Brenne er vel det nærmeste vi har vært en målfarlig sentral midtbanespiller.

- Har du savnet det?

- På 90-tallet hadde vi jo Leo (Øyvind Leonhardsen), og han kom i alle fall til mange målsjanser, men savne? Det jeg har savnet mest er vel egentlig en kreativ spiller som Myggen (Erik Mykland) var i sin tid. Det har vi ikke hatt. Men Petter og Markus er spennende, sier Drillo.

Slo Riise i duell
Han vil ikke si noe om hvor nær de to er en plass på laget. Ei heller om han ble like imponert som de fleste andre av Vaagan Moens spill på onsdagens landslagstrening. Ikke bare scoret han mål. Han imponerte også i dueller mot en av konkurrentene sine, Bjørn Helge Riise.

- Nei, nei. Sånt får du ikke svar på. Men jeg vurderer primært Petter som indreløper eller eventuelt også kantspiller, sier Drillo.

- Ikke noe annet, legger han til.

- På et nytt nivå
Vaagan Moen selv tror ikke det er de 12 Tippeliga-målene som nå har sendt ham tilbake i landslagsvarmen, men han er klar på at han aldri har vært bedre.

- Jeg er helt klart på et nytt nivå i forhold til tidligere. Jeg har flere strenger å spille på. Jeg kan gjøre mer både med og uten ball, sier 26-åringen til Nettavisen.

- Jeg tror imidlertid ikke at målene er årsaken til at jeg er her. Jeg velger å tro at det er prestasjonene mine i sin helhet som er grunnen. Scoringene er bare et pluss.

- Hva er håpet før disse kampene?

- Det eneste jeg sier er at jeg er klar når det er behov for meg. Veldig klar.

Fortsatt forundret
Markus Henriksen innrømmer at han fortsatt er forundret når langskuddene fyker inn i vinkelen.

- Ja. Absolutt. Jeg har jo ikke hatt for vane å score. I alle fall ikke på langskudd, men nå kommer jo de fleste scoringene fra utenfor 16-meteren. Det er viktig for en midtbanespiller. Det ser man også ellers i Fotball-Europa, og det er selvsagt positivt for meg, sier han.

- Kan du tilføre landslaget noe nytt?

- Jeg håper selvsagt det. Hvis jeg får spille skal jeg i alle fall prøve å benytte meg av sjansen.

Basert på onsdagens landslagstrening så ligger trolig Petter Vaagan Moen klart nærmest spilletid. Han var frisk, mens Henriksen var meget anonym.

Ingen av dem kan imidlertid forvente spilletid mot Kypros. Fra start blir det Grindheim, Hauger og lillebror Riise sentralt fra start av mot kypriotene, men én av dem får kanskje bli med på benken, og så kjemper de altså om spilletid når Drillo kommer til å rotere litt på laget i tirsdagens kamp mot Kroatia.

Norge stiller med følgende lag fra start mot Kypros:

Jon Knudsen - Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise - Erik Huseklepp, Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen - John Carew.HTML EMBED
Reklame

Nå kan du chatte med United-legender før storkamper

Kommentarer til denne saken