Gå til sidens hovedinnhold

- Her har vi et helt nytt ranslag

- Overvåkingsmaterialet som inntil nå har vært hemmeligholdt for Nokas-forsvarerne er slett ikke uvesentlig, sier advokat Steinar Wiik Sørvik.

Advokatene har i dag startet på gjennomgangen av materialet de fikk av politiet etter at Høyesterett åpnet for innsyn i avlyttingsmaterialet i Nokas-saken. En del av det forsvarerne nå får se er kjennelser på kommunikasjonskontroll. I de begjæringene politiet har fremmet for retten er det en rekke personer som politiet på et tidspunkt mente kunne ha noe med Nokas-ranet å gjøre, men som de i etterkant har krysset ut av saken.

- Forskjellen er DNA
- Her har vi et helt nytt ranslag. Forskjellen på dette og de som nå sitter på tiltalebenken er DNA-funnene og ingenting annet, sier advokat Steinar Wiik Sørvik, forsvarer for Lars Erik Andersen, til TV 2 Nettavisen.

Sørvik har startet gjennomgangen av den skriftlige delen av materialet som nå er lagt fram og sier han er svært overrasket over at dette har vært skjult for forsvaret tidligere.

- Dette er noe helt annet enn vi trodde. Materialet er langt fra uvesentlig, sier han.

Kjente personer fra ransmiljøet
Politiet har nå gitt ut lydmateriale fra 27 av de totalt 73 personene som er blitt telefonavlyttet. Kommunikasjonskontrollen omfatter en rekke kjente personer fra ransmiljøet. Flere av disse har tidligere vært siktet i saken.

15 hete navn
Steinar Wiik Sørvik anslår at rundt 15 av disse, utenom de som nå er siktet, har vært hete navn på politiets liste over mistenkte før de ble sjekket ut.

TV 2 Nettavisen skrev i går om 26-åringen som ble koblet til Nokas-saken via DNA-funn, men som fikk slått fast at han var i Oslo på ranstidspunktet.

Trenger alibi
Også Steinar Wiik Sørviks klient, Lars Erik Andersen, hevder han var i Oslo på ranstidspunktet og at DNA-funnene som kobler ham til saken må stamme fra et besøk han gjorde hos kameraten David Toska i Smedheia.

Politiet mener 11 personer gjennomførte Nokas-ranet. Klarer forsvarerne å sannsynliggjøre at en eller flere av personene i det inntil nå hemmelige etterforskningsmaterialet har vært med på ranet, kan det svekke eller slå beina under mistanken mot en av mennene på tiltalebenken i Stavanger.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken