Gå til sidens hovedinnhold

Her hedrer sønnene avdøde Gary Speed

Ble minnet før Wales' møte med Costa Rica.

WALES - COSTA RICA 0-1:

Det var i fjor høst at den sjokkerende nyheten kom. Legendariske Gary Speed hadde tatt sitt eget liv. Han ble 42 år gammel.

Speed hadde vært landslagstrener for Wales fra 2010 og fram til sin død. Nyheten om hans bortgang ble selvfølgelig tatt svært tungt blant spillerne.

Spesielt for veteran Craig Bellamy var nyheten om Speeds bortgang tøff. De to hadde spilt sammen i Newcastle og var gode venner.

Sønnene Ed og Tom
Før han ble trener for Wales hadde Speed en lang karriere bak seg på fotballbanen. Han hadde vært innom klubber som Leeds, Bolton, Newcastle og Everton.

Onsdag, i forbindelse med landskampen mot Costa Rica, ble Speed hedret i forkant. Tusenvis av fans hadde møtt opp for å si et siste farvel til legenden.

Wales-profiler som Ryan Giggs, John Hartson, Mark Hughes, Neville Southall og Robbie Savage hadde alle møtt opp til minnestunden.

Flere av Speeds familiemedlemmer var også til stede, blant annet hans mor, far, kone og to sønner, Ed og Tom. De sto sammen med kaptein Bellamy før kampstart.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Begge guttene tok Costa Ricas kaptein i hånden før matchen startet og alle spillerne samlet seg i sirkel på midtbanen for ett minutts applaus.

Det walisiske fotballforbundet har tidligere uttalt at de ønsker at denne landskampen skal være en hyllest til Gary Speed.

«I dag feirer vi livet til Gary Speed. En far. En sønn. En ektemann. En fotballspiller. En manager. En legende, skriver det walisiske FA på Twitter.

Rett før avspark var det bekreftet at 22.000 så langt var inne på stadion som totalt huser 24.000 mennesker. Flere var også på vei inn på arenaen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

«Følelsesladet aften»
Flere andre profilerte fotballfolk har også kommentert det hele på nettstedet Twitter. Både nåværende og tidligere spillere har kommentert minnekampen.

«Kom igjen Wales. Vinn denne kampen for Gary Speed», skriver Swansea Danny Graham.

«Hedrer Gary Speed i kveld. Send denne meldingen videre for å vise respekt til hans kone, barn og familie», skriver tidligere målkonge Gary Lineker.

«Er på Wembley. Tenker på alle i Cardiff. Tenker på Gary Speeds far som talte til spillerne før avspark. En følelsesladet kveld», skriver journalist Henry Winther.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Det er Chris Coleman som nå har overtatt ansvaret for det walisiske landslaget. Coleman har tidligere ledet Fulham i Premier League.

Han mente før kampen at den beste måten å hedre Gary Speed på, var å vinne kampen mot Costa Rica.

- Spillerne har aldri vært i en slik situasjon før. Vanligvis tar du over et lag fordi en manager har sluttet, eller fått sparken. Ikke når noe slik har skjedd, sier Coleman til Daily Post.

- Men som alltid er det dem mot oss. Også denne gangen. Det er slik det er. Vi er idrettsmenn og vi går på banen for å vinne. Vi vil vinne for Gary, sier han.

Seier ble det imidlertid ikke. Joel Campbell scoret nemlig kamepens eneste mål etter sju minutter og sørget for 1-0-seier til Costa Rica.

Kommentarer til denne saken