LA KINGS - NY RANGERS 3-2 (OT):

Mats Zuccarello og New York Rangers tapte første finalekamp etter en tabbe av veteranen Dan Girardi.

Natt til torsdag spilte for første gang en nordmann en finalekamp i NHL-sluttspillet, da Mats Zuccarello Aasen fra Oslo kjempet for New York Rangers mot Los Angeles Kings i deres første møte i finaleserien.

Stanley Cup avgjøres når et av lagene har vunnet fire kamper. Etter den første matchen står det 1-0 i favør Kings.

- Det er et tøft tap, og det kommer til å være tungt i kveld. Vi hadde mange sjanser vi burde ha scoret på, sier Zuccarello i et intervju med NHL etter kampen.

- Den tredje perioden var ikke bra, men jeg føler at vi gjorde en god kamp. Vi kommer til å innse at vi spilte en veldig god kamp når vi ser kampen på video i morgen. Det er noe å bygge videre på, forteller nordmannen.

(Se høydepunkter fra kampen nederst i artikkelen)

Bommet grovt

Dan Girardi ble syndebukken for Rangers og Justin Williams ble helten for Kings. Det første er overraskende, det andre er som ventet.

Girardi har i flere år vært en av Rangers bærebjelker, en stabil spiller som gjør få feil. 4,30 minutter ut i første overtidsperiode i Staples Center, bommet han på pucken og klarte ikke å få den ut av sonen. Det ble skjebnesvangert.

Mike Richards overtok pucken og så Justin Williams ledig. De som følger NHL tett, vet at det er lurt å spille pucken videre til Williams når det står noe stor på spill. Og større en finalen i Stanley Cup blir det ikke.

Williams, som er kjent for å være dødelig effektiv i sluttspillskamper, var nådeløs og skjøt pucken i mål til 3-2-seier for Kings.

- Det føles ganske bra. Jeg fikk klar sikt og klarte å score, sier Williams til NBC.

- Det var ikke den starten vi ønsket, men vi fikk den avslutningen vi ønsket, legger han smilende til.

HTML EMBED

- Du er nødt til å ha korttidsminne. Det var en kjip situasjon. Det er ingenting jeg får gjort med den nå, sier Dan Girardi ifølge New York Daily News.

Seieren var helt fortjent. Hjemmelaget var best i store deler av kampen, selv om Rangers også kom til mange sjanser og lett kunne ha vunnet selv.

Rangers i tet 1-0

Rangers gikk til garderoben med en ettmålsledelse etter de første 20 minuttene. Og det var egentlig ganske fortjent. Kings virket slitne, noe som er forståelig når man tenker på at det bare er to dager siden de avsluttet en knalltøff serie mot Chicago Blackhawks.

Mats Zuccarello og lagkameratene hadde på sin side fått seks dagers hvile.

Benoit Pouliot scoret det første målet, som kom 13,21 minutter ut i åpningsperioden. Rangers' nummer 67 stjal pucken fra Drew Doughty, som var unormalt nølende på offensiv blålinje.

Doughty er en av ligaens beste backer, men har ingen sjanse til å holde følge med Pouliot når sistnevnte får satt opp farten ordentlig.

Zuccarellos rekkekamerat satte pucken kontant forbi Jonathan Quick til 1-0.

14,34 minutter ut i perioden ble Zuccarello utvist for en holding på Tanner Pearson.

Det som kunne endt med et marerittaktig baklengsmål for Rangers mens nordmannen satt utvist, ble det motsatte da Carl Hagelin utnyttet sin enorme hurtighet til å kontre inn en scoring i undertall.

2-0-målet kom 15,03 ut i førsteperioden.

Kyle Clifford reduserte til 1-2 før perioden var slutt, etter iherdig jobbing av Jeff Carter rundt målet til Henrik Lundqvist.

Vakkert av Doughty

I midtperioden fikk Rangers sjansen i overtall to ganger, men det var Los Angeles Kings som scoret mål. Drew Doughty valset igjennom Rangers-forsvaret på elegant vis før han kontrollert styrte pucken i mål.

En fantastisk scoring, rett og slett!

Les også: Denne mannen må Zucca & co. stoppe!

Hjemmelaget økte presset i tredje periode. Det tok faktisk nesten tolv minutter før Rangers fikk inn et skudd på mål. Da var det til gjengjeld en stor målsjanse.

Martin St. Louis og en lagkamerat kom alene med en Kings-back, men Quick reddet skuddet fra St. Louis. Los Angeles hadde på dette tidspunktet allerede fyrt av 14 skudd mot Lundqvist.

Rangers holdt likevel ut. Men hvor lenge kunne det vare?

1,36 minutter før slutt ble Brian Boyle utvist for Rangers. Dette startet en sjanse-bonanza man sjelden ser maken til i en Stanley Cup-finale. Jeff Carter var nær scoring for Kings, og Carl Hagelin var nær nettkjenning for Rangers.

Det endte 2-2 i ordinær tid. Utrolig nok. Kings vant skuddstatistikken i tredje periode med overlegne 20-3. Mats Zuccarello og lagkameratene bør spandere en bedre middag på Lundqvist for at perioden likevel endte målløs.

Zuccarello nær scoring

Dermed gikk kampen over i den mest dramatiske fasen en hockeykamp kan få: Sudden death. Første målet vinner.

Bortelaget overlevde også de resterende sekundene i undertall, i starten av fjerde periode. Noen sekunder etter at Boyle var tilbake fra fryseboksen, kom Mats Zuccarello til en god sjanse, men skuddet gikk ikke dit oslogutten ville.

Avgjørelsen kom altså etter at Dan Girardi, en av Rangers mer etablerte spillere, rotet noe forferdelig med pucken i egen sone. Mike Richards hos Kings overtok den, sendte den videre til Justin William og kunne strekke armene i været da Williams skjøt pucken forbi Lundqvist og i mål.

Neste kamp spilles lørdag kveld (natt til søndag) klokken 01.00. Alle finalekampene sendes direkte på Viasat Hockey og Viaplay.no.

Se høydepunkter fra kampen her (med tillatelse fra Viasat):

HTML EMBED