Gå til sidens hovedinnhold

Her jubler de for regnværet

For disse er gråværet gull.

Det er ekstremt travle dager hos Ticket på Strømmen Storsenter i Akershus.

- Hos oss er det hektisk om dagen, og veldig godt salg. Vi merker stor pågang av folk som vil bort fra det våte været. Mange er ganske desperate, og bryr seg lite om hvor det er eller hva det koster, bare det er sol, sommer og tosifret antall varmegrader, sier selger Carina Moen hos Ticket til Romerikes Blad.

De hadde nesten en dobling av omsetningen i juni sammenlignet med året før, og juli har også vært en knallmåned hittil.

Folk tenker koffert
Rett på andre siden av gangen for Ticket, ligger Morris som selger kofferter og reiseartikler. Også de har merket stor pågang de siste ukene.

- Vi ser mange som har bestilt reise hos Ticket, og kommer rett til oss for å kjøpe ny koffert. Folk er nemlig stadig mer opptatt av å ha en solid, lett og god koffert når de skal ut på tur, sier selger Maha Kamran hos Morris.

En av dem som trengte ny koffert før de skulle rømme fra regnværet på Romerike, var Andrea Sandvik og Jonas Blomster fra Strømmen.

- Om en uke rømmer vi fra regnet. Vi har allerede vært én tur i Syden, men nå blir det en ferietur til, sier de to.

Paraplyboom
Salget av paraplyer har også eksplodert. Hos Morris har dette nå blitt flyttet til den mest tilgjengelige plassen – ved kassa.

- Ja, nå trenger jeg ny paraply. For denne billige jeg hadde fra før var bare noe dritt, og holdt ikke i dette ekstremværet. Nå blir det ny, sier Ingvild Østby fra Skjetten og viser fram den ødelagte paraplyen.

- Folk hamstrer paraplyer, så vi rekker knapt å fylle på. Mange er også mer opptatt av at de skal være sterke, så de med vrengegaranti er blitt veldig populære. Og det er jo ikke så rart, for det er jo en av de viktigste hjelpemidlene folk har om dagen, sier Susanne Balch-Barth hos Morris.

Trøstehandel og turisme
Kjøpesentrene nyter også godt av det dårlige været. På Jessheim Storsenter har de hatt en vekst på 5,5 prosent i forhold til 2011 de tre siste ukene.

- Nå synes folk det er godt å kose seg inne på senteret. Det blir som en attraksjon og destinasjon, i stedet for andre uteaktiviteter. Nå som folk har feriepenger og skattepenger unner de seg nok litt ekstra, nærmest trøstehandling for å bedre humøret i møkkaværet, sier senterleder Liselotte Bergland på Jessheim Storsenter.

- Det er ikke slik at vi håper på dårlig vær, for vi unner kundene vår skikkelig sol og sommer. Men det er hyggelig å være et godt alternativ mens det er øs pøs ute, sier senterlederen.

Saken er levert av Romerikes Blad.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken