Gå til sidens hovedinnhold

Her kan du sjekke hva alle tjener

Igjen kan du få utløp for dine nysgjerrigheter!

Skattelistene ble gjort tilgjengelig for søk på nett fra klokken 03.00 fredag 18. oktober. Det er skattelistene for skatteåret 2011 som er klare.

Søk på skattelistene her på skatteetaten.no.

Vanligvis har du kunnet søke opp naboens, og andres, skattetall på en rekke nettaviser og nettsteder.

I fjor kom det imidlertid nye regler som gjør det hele litt mer kronglete.

Les også disse skatte-sakene:

Det er Stortinget som har bestemt denne innstrammingen. Hensikten er blant annet å unngå kommersiell bruk av opplysningene. Skattedirektoratet kan imidlertid ikke pålegge pressen å fjerne tidligere års skattelister. Kvaliteten på disse listene vil nødvendigvis blir dårligere jo eldre disse blir.

Les også: Denne polakken herjer på listene

Kun via skatteetaten.no
I år blir dermed skattelistene kun lagt ut på skatteetaten.no. For å få tilgang til skattesøket må du i tillegg logge deg inn via Min ID.

Lurer du på hvordan du skal logge deg inn, har Skattetaten laget en enkel veileder som du finner her .

- Du vil finne en lenke til skattelistesøket på forsiden. Denne klikker du på for å komme videre til selve søket. Da kommer du først til en side hvor det står ID-porten/MinID. For å få tilgang til skattelistene må du logge deg inn. Søket er enkelt og brukervennlig. Det er gode hjelpetekster der som du kan klikke på hvis du trenger veiledning i å søke, sier Anette Bjerke, senior kommunikasjonsrådgiver hos Skatteetaten, til Nettavisen NA24.

Skattelistene inneholder opplysninger om fødselsår, postnummer og sted og skattekommune, inntekt, formue og utlignet skatt for inntektsåret 2011.

I feltet for enkelt personsøk kan du avgrense ved å skrive inn sted. I avansert personsøk kan du avgrense på navn, fødselsår (+/- 5 år), fylke, kommune og postnummer og poststed.

- Du kan søke på opptil 500 personer i måneden, opplyser Bjerke.

Les også:

Klart skatteoppgjør
De fleste lønnstakere og pensjonister fikk skatteoppgjøret sitt i juni. Fra 25. juli blir det løpende puljer med skatteoppgjør for næringsdrivende, lønnstakere og pensjonister frem til 17. oktober.

Skatteoppgjøret inneholder opplysninger om hvilken formue og inntekt det er beregnet skatt av, hvor mye arbeidsgiveren din har trukket i skatt, samt om du har betalt for mye eller for lite.

Pressen får fortsatt utlevert skattelister til journalistiske formål, men skriver under en avtale som regulerer bruken. Pressen forplikter seg gjennom avtalen til at hele eller deler av skattelisten ikke skal legges ut på Internett eller gis til andre. Pressen kan likevel omtale enkeltpersoner i avisartikler og publisere «topp-lister».

Få med deg disse sakene:

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken