PORTUGAL - BOSNIA-HERCEGOVINA 6-2:

Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. To spiller som har fått voldsomt mye oppmerksomhet de siste sesongene og to spillere som omtrent har scoret på bestilling.

Portugiseren har herjet for Real Madrid, mens argentineren har herjet for Barcelona. De to klubbene er som kjent erkefiender og det har nesten de to spillerne også blitt.

Sentral mot Bosnia
Rivaliseringen mellom de to stjernene er kanskje mer medieskapt enn noe annet, men at Ronaldo og Messi er to verdens desiderte beste spillere er det ingen tvil om.

Tirsdag kveld var Ronaldo sentral for sitt Portugal, da laget som kapret playoffplassen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe, tok seg til EM på bekostning av Bosnia-Hercegovina.

Det tok bare åtte minutter før Real Madrid-stjernen sendte sitt lag i føringen. Etter 24 minutter la Manchester United-vingen Nani på til 2-0 og mye så allerede klart ut.

Portugal og Bosnia spilte uavgjort 0-0 i det første møtet og to mål så vanskelig ut å hente inn for gjestene. Rett før pause skapte imidlertid Zvjezdan Misimovic håp med sin redusering.

Hjemmelaget hadde imidlertid ingen planer om å la EM-sluttspillet glippe og etter pause scoret Ronaldo sitt andre mål for kvelden da matchuret passerte 53 minutter.

Emir Spahic reduserte nok en gang for gjestene, men til liten nytte. Mål av Helder Postiga, Miguel Veloso og Postiga igjen sørget for at det ble en komfortabel seier for Portugal.

Alt i alt ble det en målrik kveld i Portugal med mange fine fulltreffere. Sist gang Portugal scoret så mange mål i en og samme kamp var under VM, da Nord-Korea ble slått 7-0.

52 scoringer i 2011
Med to scoringer tirsdag kveld gikk Ronaldo også opp i 52 scoringer for klubb og landslag totalt i kalenderåret 2011. Det er én scoring bak det målrivalen Lionel Messi står på.

Real Madrid-stjernen har kommet i skyggen av nettopp Messi i de fleste kåringer de siste sesongene. Argentineren har også kunnet løfte en del flere gjeve pokaler en Ronaldo.

Portugiseren kan imidlertid trøste seg med én ting. Lionel Messi kommer ikke til å spille i EM. I den turneringen ligger dermed alt til rette for at Ronaldo skal bli den store målkongen.

Men så gjenstår det å se om 26-åringen endelig skal lykkes for fullt i et mesterskap. Under VM i 2010 røk Portugal ut allerede i åttendedelsfinalen mot Spania med 1-0.

Og selv om Ronaldo tidvis har glimtet til under de store mesterskapene, har han fortsatt til gode å herje på samme måte som han gjør i klubbfotballen. Kan 2012 bli Ronaldos store år?

Fortsetter 26-åringen og lagkameratene i samme spor som mot Bosnia, er det i hvert fall ingen tvil om at Portugal så absolutt blir et lag å se opp for i Polen og Ukraina.