Gå til sidens hovedinnhold

Her kommer en av Norges første 110-soner

E18 forbi Holmestrand blir en av landets første 110-soner. Arbeidene med å klargjøre veien har startet.

For å gjøre E 18 klar for økt fartsgrense, har Trygg Vei AS denne uka igangsatt arbeider med å oppgradere motorveien forbi Holmestrand, skriver Jarlsberg Avis.

43 kilometer
Nye rekkverk mellom de to kjørebanene er det viktigste tiltaket for å gjøre motorveien bedre og sikrere.

- Firmaet Trygg Vei gjør jobben for oss for cirka 30 millioner kroner. 43.000 meter rekkverk skal på plass, sier Odd Tandberg i Statens vegvesen.

Firmaet har fått tidsfrist til 15. september med å fullføre arbeidet.

To arbeidslag
Onsdag var maskinkjører Terje Johansen travelt opptatt med å slå ned stolper i bakken ved det nordgående løpet på E 18 ved Hvittingsrudbrua nord for Grelland. På disse stolpene blir siden selve rekkverket skrudd fast.

- Vi er to lag som arbeider med hver vår kjørebane. Vi er 10-12 mann i alt, sier Johansen.

Hastigheten på E18 forbi arbeidsstedene er satt ned til 50 kilometer i timen. Johansen drar litt på det når han får spørsmål om bilistene er hensynsfulle.

- Det varierer en hel del. Noen setter ned farta og tar hensyn. Andre bilister er ikke fullt så nøye med å forholde seg til den midlertidig nedsatte fartsgrensa, sier Johansen.

De nye rekkverkene settes opp inn mot midten av veien. Hva som skal skje med rekkverket på utsiden av motorveien, er foreløpig ikke avklart.

Tror det går bra
Motorveitraséen forbi Holmestrand er en av tre motorveistrekninger som om kort tid får 110 som fartsgrense.

Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) i Samferdselsdepartementet er glad for at hastighetsreguleringen nå blir gjennomført.

- Jeg tror dette kommer til å gå veldig bra. Motorveien gjennom Vestfold er bygd for å tåle også høyere fart enn 110 kilometer i timen. I Danmark har fartsgrensa vært økt til 130 noen steder, uten store problemer. Strekningen forbi Holmestrand blir sammen med to andre strekninger, landets første 110-sone. De tre strekningene får økt fartsgrensa omtrent samtidig, opplyser Hoksrud.

Hvilken dag hastigheten blir satt opp på E 18 forbi Holmestrand er ennå ikke fastsatt. Hoksrud regner med at dette vil bli avklart med det første.

Les flere saker i Jarlsberg Avis

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken