Gå til sidens hovedinnhold

Her kommer onkel politi

Se opp for flygende politimenn i Florida.

Palm Bay-politiet i Florida er det første politidepartementet i USA som tar paraglidere i bruk.

Paragliderne vil bli brukt til oppsyn, for å lete etter savnede personer eller for eksempel biler, fotografere åsteder og for å bedømme skadeomfanget etter katastrofer.

Billigere
Politisjefen sier denne formen for patruljering gjør det mulig å ha et fugleperspektiv til en lavere kostnad.

- Fordi vi ikke har så mye bilvei her, gir dette oss muligheten til å komme raskere fram til en del steder, sier politisjef Bill Berger til ABC News.

En paraglider koster om lag 10.000 dollar, og er dermed et langt billigere alternativ enn for eksempel et helikopter. Den kan også benyttes der hvor helikoptrene kommer til kort.

Kan gå nærmere
- Problemet med helikopter er at du ikke kan gå lavere enn 1000 fot. Tettheten på skogen her førte ved ett tilfelle til at et helikopter ikke oppdaget en kvinne som hadde dødd rett ved sin egen bil. Paraglidere ville ha hatt mulighet til å gå mye nærmere, sier Berger.

Fire tjenestemenn har fått opplæring i paragliding.

- Det erstatter ikke helikopter eller fly, men det gir departementet ressurser i lufta, sier politiførstebetjent Mark Renkins, som er en av de fire politimennene som har fått opplæring.

Begrensninger
Men patruljering ved hjelp av paraglidere har også sine begrensninger. De er underlagt vær- og vindforhold, og vinden kan tvinge paraglider-pilotene til å måtte lande.

De må også alltid holde seg i nærheten av en landingsplass. Siden Palm Bay har store jorder, er dette et mindre problem. Men det begrenser dermed muligheten for å bruke paraglidere i bykjerner.

- Det er uansett vår mening at det er bedre å ha noe kapasitet i luften enn ingen, sier Renkins.

Positivt
Tiltaket tas godt imot i USAs justisdepartement, som har oppfordret de mindre politidistriktene til å finne billige løsninger for å ha en viss kapasitet i luften.

Av de 19.000 politidistriktene i USA, er det bare 300 av dem som har luftfartøy tilgjengelig.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken