Gå til sidens hovedinnhold

Her krasjer microflyet i Spydeberg

- Det var helt forferdelig, sier øyenvitner til Nettavisen.

SPYDEBERG (Nettavisen): To personer ble hardt skadet da et microfly styrtet på Holli i Spydeberg, fredag. De to eneste personene som var tilstede ved den lille flystripa sier til Nettavisen at det var forferdelig å se hva som skjedde.

- Vi så at microflyet skulle ta av fra flystripa. Instruktøren vinket til oss idet han taxet bortover flystripa, sier Phuong Dao. Sammen med Conny Andersson var hun eneste vitne til ulykken.

70-80 kilometer i timen
Noen sekunder senere så de at flyet mistet kontrollen idet det skulle forlate jordet. Ifølge Andersson hadde da flyet en fart på rundt 70 til 80 kilometer i timen da det traff det lille skuret som stod ved siden av den flystripa.

- Det var et forferdelig syn, sier Phuong Dao.

Rett etter at ulykken inntraff, løp de to bort til flyet for å hjelpe til.

Se video fra ulykkesstedet(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
video_embed(10580,1);

Se flere videoer og last opp egne klipp her på Nettavisen Video

Les også: Gransker flyet som styrtet

De to personene som var om bord i flyet fikk begge alvorlige skader. For mannen som ble hardest skadet var tilstanden lørdag kveld alvorlig, men stabil.

- Fryktet det skulle begynne å brenne
- Flyet hadde fortsatt full gass. Jeg forsøkte først å skru av motoren sånn at det ikke det skulle begynne å brenne, sier Andersson, som forøkte å gjøre alt han kunne for å hjelpe.

Han forteller til Nettavisen at han fikk løsnet sikkerhetsbeltene som holdt dem fast og på den måten sørge for at de fikk komme seg nok løs til å få puste.

- Jeg forsøkte å få kontakt med dem og spørre hvilket telefonnummer vi skulle ringe for å få hjelp. Det var veldig vanskelig å forstå hva han sa, men jeg trodde det var 113, sier Andersson.

Ingen hjelp
I mellomtiden mens Andersson forsøkte å ringe nødnummeret, løp Phuong Dao bort til nærmeste bygning for å få hjelp. Men det var ingen personer å finne.

- Som eneste vitner til det hele følte vi oss veldig ensomme, sier Dao til Nettavisen.

Det var også en annen person som også fløy microfly idet ulykken inntraff. Men ifølge Andersson fikk ikke denne personen med seg hva som skjedde. Da piloten landet, fortalte Anderson hva som hadde skjedd og fikk han til å hjelpe til på ulykkesstedet mens han selv forsøkte å få tak i politiet.

Dårlig sikkerhet
Anderson er overrasket over hvor liten sikkerhet det var på stedet og at politiet ikke visste hvor denne flystripa var hen. Det var ingen form for kontroll eller radiokontakt mellom microflyene og landingsbanen.

Ifølge Andersson kunne politiet under telefonsamtalen se hvor han befant seg, og på den måten komme seg til ulykkesstedet.

- Jeg måtte kjøre et stykke med bilen sin for å møte politiet, ambulansen og brannmannskapene som kom 20 minutter etter ulykken.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test

Kommentarer til denne saken