Gå til sidens hovedinnhold

Her lå forslått bestemor

I dette huset på Skogn fant barnebarnet bestemoren bundet.

SKOGN/OSLO (Nettavisen): Bestemoren (83) var sterkt forslått, og stripslet til både bein og armer da barnebarnet kom til bestemorens hus ved 21.30-tiden onsdag kveld.

Barnebarnet kom til huset for å sjekke om moren var der, siden hun ikke hadde kommet hjem.

Da hadde bestemoren ligget bundet i over ni timer, etter overfallet fra den ukjente gjerningsmannen ved 12-tiden.

- Hun ble overfalt av gjerningsmannen i gangen. Så kom datteren på besøk, og da ble hun også overfalt, sier etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger lensmannskontor til Nettavisen.

I gangen skal det har oppstått tumulter mellom datteren og mannen.

Alvorlige hodeskader
Gjerningsmannen kom til den eldre kvinnen, som bodde alene, første gang ved 10-tiden onsdag formiddag. Hun oppfattet han som en selger, og avviste ham.

To timer senere kom han altså tilbake, og da skjedde det fatale for 83-åringen og henne 63 år gamle datter.

- Saken er alvorlig. Det er to damer som er overfalt, og den ene, 63-åringen, er på St. Olavs Hospital i Trondheim med hodeskader, mens den andre er på Sykehuset Levanger forslått og med bruddskader, opplyser Klevmo.

Guttens mor hadde forlatt huset før sønnen kom dit, og ble sent torsdag kveld funnet gående forkommen, skadd og forvirret i Skogn sentrum.

Hun er for syk til å kunne avhøres av politiet.

Kan være et ran
Først ti timer etter at gjerningsmannen hadde stukket fra stedet ble politiet varslet, etter at barnebarnet fant bestemoren.

- Det er litt beklagelig at vi kom så sent inn i bildet. På grunn av at de var medtatte ble vi ikke varslet før sent i går kveld. Så vi er på etterskudd i forhold til etterforskningen, sier Klevmo til Nettavisen.

Det som møtte politiet inne i bolighuset var mye rot og uoversiktlighet, noe som kan tyde på at gjerningsmannen var ute etter penger, ifølge adressa.no.

Etterlyser biler
Politiet prioriterer saken høyt, og teknikere undersøker torsdag åstedet, både utenfor og inni huset.

Nå håper politiet at noen kan ha sett noe mistenkelig, særlig naboene som har innsyn til huset der kvinnene ble overfalt.

- Vi har gått ut med opplysninger om at vi er interessert i en grå liten bil som er sette i området, men dette er vi litt usikker på om dette er bilen til gjerningsmannen. Så vi er egentlig interessert i all slags biltrafikk i området som folk må ha observert som de reiser spørsmålstegn ved, sier Klevmo.

Har du tips i saken? kontakt Levanger lensmannskontor på tlf. 74 08 39 40

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler