Gå til sidens hovedinnhold

Her lurer nordmannen Real-fansen

Skrev autografer til flere Real Madrid-supportere før spanjolenes møte med Manchester United.

Riis, som er en kjent gutt i lokalfotballen i Telemark, så ut som en superkjendis utenfor Hilton Hotel i Manchester.

Noen timer før returoppgjøret i Champions League mellom Manchester United og Real Madrid, skulle Riis og kompisen Vetle Wallestad spise middag på Hilton – hotellet der Cristiano Ronaldo og co. oppholdt seg. Mange hundre Real Madrid-fans var samlet på utsiden for å få en bit av heltene. Noen av dem fikk først og fremst en bit av Christoffer Riis.

Mens Riis og Wallestad ventet på å slippe inn, bestemte førstnevnte seg for å friske opp stemningen, skriver ta.no.

- Vi hadde VIP-billetter og skulle spise middag på Hilton. Jeg spurte Wallestad om jeg skulle gå å skrive noen autografer, og vi bestemte oss for å filme det hele, smiler Riis.

Ikke nervøs
På videoen, som er filmet av Wallestad, kommer skiensgutten gående mot hotellinngangen og tar tak i autografblokka til en tilfeldig supporter. Da Riis setter dagens første navnetrekk, strømmer flere supportere til og vil ha autografen til b-lagsspilleren i Pors Grenland. På et tidspunkt er det en kar som tar fram sin nyinnkjøpte Real Madrid-drakt, som Riis signerer velvillig.

- Jeg var ikke så nervøs, og tenkte ikke så mye. Jeg håpet bare noen ville reagere da jeg kom gående bort til gjerdet. Folk ble faktisk veldig ivrige, og det var flere som hengte seg på. Han med Real Madrid-drakta slo meg i armen, og sa «sign, sign, sign». Han ville ikke la meg gå. Jeg følte jo litt på det, og tror jeg bare skrev «Riis», ler 29-åringen.

- Spurte ikke supporterne om hvem du er?

- Jo, og jeg svarte «no hablan Inglés», som er spansk og betyr «snakker ikke engelsk».

Se video av hendelsen her!

Mange raksjoner
Men ikke alle lot seg lure. En gjeng med supportere, som ikke vises på filmen, hyllet Riis etter stuntet.

- Det var flere som skjønte at dette var en spøk, da jeg ikke fortsatte inn på hotellet. Folk begynte å le og skrike. Jeg tok armene i været, og de klappet til meg. Det må ha vært 500 stykker, så det ble et jæ... trykk, forteller Riis.

Også etter at han kom inn på hotellet, fikk han oppmerksomhet.

- Inne på hotellet gikk jeg forbi et stort glassvindu. Jeg vinket ned til supporterne, som lo og klappet tilbake, sier Riis, som litt etterpå fikk oppleve Real Madrid-spillerne på nært hold inne på hotellet.

Riis og fotograf Wallestad, som begge er Manchester United-supportere, har fått mange reaksjoner etter spøken.

- Wallestad la jo klippet ut på Facebook. Der har det kommet flere reaksjoner enn forventet. Det er mange som har delt klippet videre. Det er bare moro, selv om jeg føler litt på det overfor supporteren med drakta, gjentar den tidligere Herkules-, Odd-, Tollnes- og Pors-spilleren.

Vetle Wallestad er også fornøyd med den suksessfulle spøken.

- Riis er iskald der, smiler Wallestad, og fortsetter:

- Alt ble mye morsommere enn forventet. Han med drakta toppet hele greia. Det var en spansk gjeng der som syntes dette var hysterisk, sier fotografen.

Les flere saker på ta.no!

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken