FC KØBENHAVN - ROSENBORG 1-1:

Rosenborg måtte vinne mot FCK for å kunne avansere i Uefa-cupen. Det så lenge godt ut, men fem minutter før slutt ble drømmen knust da Mikael Antonsson stanget inn utligningen for FCK.

Og igjen kan det stilles spørsmålstegn ved keeperarbeidet til Rune Jarstein. Sisteskansen ble regelrett knust av Antonsson i lufta, og kom negativt i fokus igjen etter å vært solid resten av oppgjøret.

Nå kan trønderne ta juleferie etter ha kriget godt fra seg i Parken.

- Det var en god krigerinnsats. Men det er synd at vi ikke vinner, når vi leder så lenge, sa RBK-trener Erik Hamrén til dansk TV 2 etter kampen.

Og fortsatte:

- Det var godt å avslutte med stil. Vi ville selvfølgelig gjerne spille bedre, men det var ikke den type bane - og det var ikke den slags vær, sa Hamrén henvisende til gressmatta som så ut mer som et potetjorde enn en fotballbane.

Høyt tempo
Det var en forrykende start på oppgjøret. Etter bare to minutter ble FCK snytt for en klar straffe da Mikael Lustig brukte armen aktivt i egen 16-meter.

Danskene gikk ut i et knallhardt tempo, og var tydelig ute etter å senke nordmennene tidlig. Men trønderne sto imot, og kjempet seg mer og mer inn i kampen.

Etter halvtimen tok Rosenborg ledelsen ved et omdiskutert mål. Et godt angrep ble kontant avsluttet av Steffen Iversen, men spørsmålet er om spissen var i offside eller ikke da pasningen ble spilt fra Roar Strand. Men reprisen viste at assistentdommeren sannsynligvis gjorde det riktige da han holdt flagget nede.

Danskene virket rystet av trøndernes noe ufortjente mål, og maktet ikke produsere mer i den første omgangen. Didier Konan Ya hadde en alle tiders mulighet til å doble ledelsen etter rot i FCKs forsvar, men Jesper Christiansen i danskenes bur ordnet greit opp.

Har du det som trengs for å vinne serien? Prøv ManagerLeague!

Mye ballinnehav - få sjanser
Den andre omgangen startet tamt. FCK hadde ballen mest, men RBK-forsvaret tok seg av det meste som kom deres vei. Det forferdelige været satte sitt preg på kampen, og utover de siste 45 minuttene var det mange slitne fotballbein utpå den enda mer slitne matta. FCK kom til gode sjanser ved Santin og Hutchinson, men Rune Jarstein hadde en god dag bakerst hos RBK.

Men så raknet det mot slutten av kampen, slik det har gjort flere ganger for RBK denne høsten. Mikael Antonsson headet inn reduseringen for hjemmelaget etter svak markering på et hjørnespark. Rune Jarstein var ikke kompetent, og ble banket av svensken i lufta da han skulle bokse ut ballen.

Få minutter etterpå hadde innbytter John Pelu en alle tiders mulighet til å ordne seieren for RBK, men på blank kasse skjøt angriperen utenfor fra skrå vinkel.

FCK kan avansere
Mer skjedde ikke i Parken og dermed endte «Slaget om Norden» uavgjort. Dermed blir RBK stående med to poeng på fire kamper i Uefa-cupen, og 1-8 i målforskjell.

FC København går videre om de slår Club Brugge i Belgia i den avgjørende kampen den 17. desember. Men Ståle Solbakkens gutter må vinne, om ikke er det farvel i Europacupen for den danske hovedstadsklubben.

I den andre kampen i Uefa-cupens gruppe G spilte Club Brugge uavgjort borte mot Valencia. Det går dermed mot et meget spennende oppgjør i Belgia om drøye to uker.

Les høydepunktene fra kampen i tickeren under!

22.35: Slutt i Parken. Europacupen er over for RBK for denne gang.
22.30: Kjempesjanse til RBK! Men John Pelu skyter utenfor på blank kasse fra skrå vinkel!
22.26: FCK - RBK 1-1! Mikael Antonsson header inn utligningen for FCK etter en corner.
22.18: Kjempesjanse til FCK! Thomas Kristensen banker ballen en halv meter utenfor fra 19 meter. Danskene har satt inn sluttspurten i Parken.
22.13: Mye slitne fotballbein på den våte matta nå. Det er noen halvsjanser til FCK, men danskene virker frustrerte.
22.04: Valencia har utlignet på Mestalla. Dermed lever håpet om avansement for Rosenborg!
22.01: Lite som skjer nå. FCK har ballen mest, men det er mye kriging på midtbanen.
21.53: Tam start på den andre omgangen. Det er et forferdelig vær i København, og spillerne ser ikke ut som de trives på den meget slitne gressmatta.
21.47: De siste 45 minuttene sparkes i gang.
21.32: Pause i Parken. Rosenborg går inn i hvilen med føringen, men danskene har vært best i København.
21.17: FCK - RBK 0-1! Steffen Iversen sender RBK i ledelsen! Målet lukter offside, men dommeren godkjenner. Reprisen er vanskelig å bli klok på, men uansett tar trønderne ledelsen i Parken.
21.16: Det voldsomme tempoet i kampen har gitt seg, og RBK har kommet mer med i kampen. Men de store sjansene uteblir for nordmennene.
21.06: Flere dårlige nyheter for trønderne. Club Brugge har tatt ledelsen borte mot Valencia.
20.56: Voldsomt tempo de første ti minuttene av kampen. Morten Nordstrand med kjempesjanse for FCK, men RBK slipper med skrekken. Trønderne sliter i Danmark.
20.50: FCK kjører over RBK de første minuttene av kampen. FCK har allerede blitt snytt for straffespark da Mikael Lustig handset innenfor egen 16-meter.
20.45: Rosenborg tar avspark!
Kampen er i gang!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).