Gå til sidens hovedinnhold

Her pågripes han

Mannen har myrdet før – her pågripes han etter at en politimann ble drept i trappeoppgangen hans.

Det var da politiet forsøkte å hente inn den 55 år gamle mannen fra hans bosted i Nyköping i går at drapet skjedde. Mannen skulle fraktes til psykiatrisk behandling da han løsnet skudd mot politiet i trappeoppgangen.

Den sivilkledte politimannen Fredrik Widén (32) ble truffet av fire skudd og døde av skadene. Hans 27 år gamle kollega ble truffet i armen. Ifølge Svenska Dagbladet brukte mannen et automatvåpen.

Har drept før
Den pågrepne mannen har tidligere sonet en fengselsstraff etter at han i 1994 drepte en 33 år gammel mann på et utested i Nyköping. To andre menn ble skadd i hendelsen i 1994. Etter at han kom ut fra fengsel har mannen laget en liste over personer han skulle ta livet av, ifølge Aftonbladet. Blant personene på listen var politimennene som pågrep mannen for mordet i 1994, i tillegg til personer fra rettsvesenet.

- En perfekt politimann
Den drepte politimannen, som giftet seg i fjor, hadde jobbet i politiet i fem år og var godt likt av sine kolleger. Han roses av det svenske Politiforbundet.
- Han var en helt perfekt ordenspolitimann, sier Lars-Håkan Skoog i Politiforbundet til tv4.se.

På onsdag slapp politiet en rapport om vold mot politifolk, og den drepte politimannen skulle i dag intervjues av svensk media om trygghet for politiet. Rapporten viser at 63 prosent av utrykningspolitiet i Sverige har blitt utsatt for vold eller trusler, ifølge tv4.se. Sveriges justisminister sier i en pressemelding at hun reagerte med bestyrtelse på meldingen om politidrapet.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis