BLACKBURN - LIVERPOOL 0-1:

Liverpool er for lengst hektet av i kampen om seriegullet. Klubben er også ute av europacupen og nådde ikke opp i ligacupen denne sesongen.

Dermed er FA-cupen klubbens siste sjanse på en pokal i vår.

Skjebnen har gjort det slik at finalen spilles den 30. mai, samme dato som kaptein Steven Gerrard fyller 35 år. Veteranen har bekreftet at han forlater klubben etter sesongen og FA-cupfinalen kan bli hans siste kamp.

Onsdag tok Liverpool et nytt steg mot denne finalen da Blackburn ble slått med 1-0 på Ewood Park. Dette var omkamp av kvartfinalen.

Dermed er de røde klar for semifinale på Wembley, der venter Aston Villa.

- Har vært skuffet
Det var Philippe Coutinho som scoret kampens eneste mål onsdag kveld, etter 71 minutters spill og dermed ble brassen den store helten.

- Dette var viktig. Alle var skuffet over det vi har prestert de siste ukene, men i dag er vi på fra start til slutt. Vi kontrollerte kampen og forsvarte oss bra. Nå venter en tøff kamp mot Aston Villa på Wembley. Denne seieren gir hele klubben et løft, sier Jordan Henderson til BT Sport.

Keeper Simon Mignolet var også fornøyd.

- Blackburn har store spisser og vi visste det ville komme lange baller. Vi forsvarte oss bra og noen ganger må jeg som keeper også bidra. Jeg er veldig fornøyd. Vi ønsket å vinne og det gjorde vi, sier belgieren.

Sjansefattig
Første omgang på Ewood Park ble ingen minneverdig affære.

Liverpool gikk ganske offensivt ut med profiler som Daniel Sturridge, Philippe Coutinho og Raheem Sterling på banen samtidig, men den vanligvis lekne trioen møtte god motstand i Blackburns forsvar.

Gjestens største sjanse før pause var det Sturridge som sto for. Spissen klinket til fra god posisjon, men ballen strøk nettaket da den gikk over.

En tupp fra Coutinho etter 35 minutter skapte også problemer for vertene, men keeper Simon Eastwood fikk slått ballen unna mål.

Sakho-rot
Blackburns største sjanse var det Tom Cairney som fikk, ett rot av stopper Mamadou Sakho. Franskmannen mistet ballen inne i egen 16-meter og Cairney var våken, men Sakho fikk rettet opp i feilen før den ble fatal.

Den samme Sakho pådro seg for øvrig en skade litt senere i første omgang og ble tatt av banen. Inn som erstatter kom Kolo Toure.

Jordan Rhodes fikk også en god sjanse i første omgang for vertene. Ben Marshall slo inn, mens Rhodes headet utenfor fra svært god posisjon.

Coutinho scoret
Andre omgang skulle bli mer dramatisk. Rett etter hvilen skapte Blackburn flere gode sjanser, men en god Simon Mignolet - og stolpen - hindret vertene ifra å ta ledelsen ved to store muligheter.

Liverpool så ut til å leve farlig, men sakte, men sikkert kom de røde til hektene igjen og tilrev seg et nytt initiativ i cupoppgjøret.

Mål måtte vi likevel vente på. Først i det 71. minutt ble det jubel og det var Philippe Coutinho som sørget for at gjestene tok ledelsen.

Brassen kombinerte med Jordan Henderson etter en corner og tok med seg ballen inn i feltet, før han knallet til og så kula gå i nettet.

Minutter senere slo Sterling en god ball igjennom til Sturridge og spissen prøvde å vippe ballen over keeper. Det gikk bare nesten.

De siste minuttene skapte begge lag gode sjanser, men flere mål ble det ikke, selv om keeper Eastwood hadde en enorm sjanse på overtid, og dermed tok Liverpool steget videre til semifinalen.