Gå til sidens hovedinnhold

Her reddes han

Hundefører Jonny Roger Seem er funnet i live etter å ha vært savnet på fjellet i nærmere to døgn.

Mannen ble meldt savnet torsdag klokken 19.44. Lørdag kveld kom han til rette. Da hadde bekymringen over forsvinningen vært stor.

- Meget god form
- Han ble funnet i meget god form klokken 21.50 lørdag kveld, opplyser førstebetjent Olav Sæther i redningsstaben til Sør-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen.

Redningsmannskapene var på vei innover fjellet for å klargjøre en trasé for leting straks været kom seg da de kom over Seem.

- Været letnet litt, sånn at vi kunne se mer enn et par meter foran oss. Vi fikk da øye på en lysstav, og fant Seem. Han var da i så god form at han selv kunne gå til bilen, sier Sæther.

- Lykkelig slutt
Den gjenfunne hundeføreren ble brakt til det felles møtestedet for redningsmannskapene.

- Her har han fått tørre klær og har fått en helsesjekk fra legen på Sea King-helikopteret. Vi regner med at han så skal fraktes til St. Olavs hospital for en sjekk, sier Sæther.

Også hundene i Seem ble funnet i god behold.

- Så det ble virkelig en lykkelig slutt, oppsummerer Sæther.

Ikke kontakt
Politiet hadde kontakt med Seem over mobiltelefon frem til fredag ettermiddag, men etter hvert gikk batteriene ut og politiet mistet kontakt med ham.

Det ble lett etter mannen i området mellom Sunndal og Oppdal.

Helikopter, tråkkemaskin, beltevogner fra Forsvaret, patruljer fra Norske redningshunder, politiets egne hundepatruljer og Røde Kors deltok i søket etter mannen.

Kulde og vind
Natt til lørdag var det minus 14 grader, kraftig vind og det har kommet en meter nysnø det siste døgnet, noe som vanskeliggjorde letingen.

Mannen forsøkte fredag å sende opp en nødrakett, men den var ikke synlig på grunn av værforholdene.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis