Gå til sidens hovedinnhold

Her ryker en historisk statistikk

VM-klare Norge tapte for Nederland.

Det var med blandede følelser Norges kvinnelandslagsspillere bega seg til bankett for å markere avslutningen på en vellykket kvalifisering. 0-2 for Nederland sved.

– Det ble litt halvveis i dag. Vi var enige om at vi skulle gå ut og ta kampen, men slik ble det ikke. Vi skal ikke deppe når vi har vunnet gruppen, men kampen viste at det er mye å ta tak i, sa kaptein Maren Mjelde.

– Det var greit at vi hadde VM-billetten i hånden før denne kampen, men jeg står her med litt blandede følelser. Jeg hater nemlig å tape fotballkamper. Det var kjipt at vi ikke fikk med oss den siste seieren også, sa Isabell Herlovsen.

Hun scoret tre mål da Norge kvalifiserte seg med 11-0 i Albania lørdag. Onsdag greide ikke Norge å skape tre sjanser til sammen.

– Nederland er et spennende lag som har utviklet seg veldig. De var et skritt foran i dag. De ville mer og var mer presise, sa landslagssjef Even Pellerud, som ikke ville være med på at det manglet vilje i det norske laget.

Desperat
– Nederland var kanskje litt mer desperate og gikk til mer i nærkampene. Det var ingen av våre som bare sklei gjennom, men vi var kanskje ikke helt «oppe». Ingen var fantastisk gode, men ingen var dårlige heller, sa han.

Norge har kvalifisert seg til de 17 siste EM- og VM-sluttspillene for kvinner. Bare en gang har laget gått gjennom kvalifiseringen med bare seirer. Det var da Per-Mathias Høgmos lag tok seg til EM 2001 i en kvalifisering med seks kamper.

Sjansen til å overgå den prestasjonen glapp onsdag, og da kom også det første hjemmetapet i VM-kvalifisering, etter 27 seirer på rad.

– Uff da. Det var trist. Men det måtte vel komme, sa Pellerud, som måtte konstatere at tapet kunne kommet atskillig mer ubeleilig.

Bankett
– Vi møtte et godt nederlandsk lag. Begge lag var litt usikre og lå lavt i begynnelsen, men så tok de mer og mer over, og vi ble løpende mye mellom. Vi må opp et hakk for å kunne slå de beste, og Nederland er på vei til å bli en av dem, sa Maren Mjelde, som dro til bankett med god samvittighet.

– Vi hadde en fin middag da vi kom hjem fra Albania, men det blir nok enda bedre i kveld. Vi skal ikke være lei oss, for vi har vunnet ni av ti kamper og er VM-klare. Det er stas å bli satt pris på, sa hun. (©NTB)

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken